Creste cererea pentru boilerele electrice

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform unui studiu de piata efectuat de reprezentantii Ariston Thermo Romania, aproximativ una din cinci locuinte este dotata cu boiler, numarul acestor instalatii urmand sa creasca, pana la sfarsitul acestui an, de la 130.000 unitati comercializate la 140.000.

 Penetrarea boilerelor in gospodariile din Romania a ajuns la aproximativ 20%, majoritatea dintre aceste aparate putand fi gasite in casele din zonele rurale unde nu exista bransament si incalzire la o retea centralizata“, a declarat Catalin Draguleanu, Directorul de Vanzari al companiei.

Se pare ca nu mai putin de 58% dintre cumparatorii de boilere electrice din Romania sunt din mediul rural. In aceeasi ordine de idei, aproximativ 25% dintre cei intervievati in cadrul acestui studiu locuiesc in orase cu populatii care nu depasesc 50.000 de locuitori.

Peste o treime din vanzarile de boilere electrice pe piata autohtona sunt realizate in zonele Banat, Crisana si Maramures, in timp ce Oltenia detine o cota de 29%, similara cu cea din Dobrogea. Cea mai slaba penetrare a boilerelor este in Bucuresti, unde procentul ajunge la doar 7%.

Cand vine vorba de cumpararea de boilere, 41% dintre romani se ghideaza dupa pret. Printre principalele criterii care stau la baza procesului de achizitie se numara si puterea rezistentei electrice, in 16% din cazuri, marca, cu un procent de 15, şi dimensiunea aparatului (15%).

Cele mai uzuale boilere de pe piata locala sunt cele electrice, in proportie de 50%, urmate, cu un procent de 30, de cele pe baza de combustibil solid si de cele pe gaz, cu 12%. O cota mica de piata, de doar 8%, apartine boilerelor termo-electrice, conectate in general la centrale termice cu combustibil solid.

Studiul companiei arata, de asemenea, ca in 41% din cazuri boilerele electrice sunt achizitionate din magazinele specializate de instalatii, urmate de magazinele de obiecte sanitare si de cele de tip Do-it-Yourself.

Pretul mediu platit de catre romani pentru un boiler electric este de aproximativ 450 lei.

Cand vine vorba de montarea aparatelor, cumparatorii apelează, in peste 65% din cazuri, la un instalator. Aproximativ 30% dintre romani aleg sa monteze singuri boilerele electrice, in timp ce doar 5% se indreapta catre o firma specializata de instalatii.

Peste 40% dintre proprietarii de boilere electrice au achizitionat aparatul in urma cu aproximativ 2-6 ani, in timp ce 28% detin un astfel de sistem de incalzire al apei de mai mult de 6 ani. 30% dintre proprietari au cumparat un boiler in ultimii 2 ani.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *