Cresc preturile asigurarilor obligatorii pentru locuinte?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform ultimelor declaratii venite din partea reprezentantilor PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor), in perioada urmatoare ne putem astepta la scumpiri ale politelor de asigurare. De asemenea, introducerea franșizei, instrument foarte des utilizat pe piata asigurarilor romanesti, este iminenta.

Ce inseamna franșiza?

Franșiza reprezinta o modalitate prin care persoana asigurata isi asuma o parte din dauna potentiala, cu alte cuvinte, in momentul producerii riscului asigurat, va primi mai putini bani drept despagubire din partea asiguratorului.

In acest context, romanii vor fi “taxati” de doua ori: o data prin scumpirea asigurarilor si o data prin introducerea franşizei.

“O majorare a pretului, introducerea unei franşize sau o combinatie dintre cele doua este absolut necesara pentru ca Pool-ul sa isi poata indeplini obiectivele in continuare. Am propus ASF(Autoritatea de Supraveghere Financiara) acest lucru inca de la finele anului trecut. Tinem legatura permanent cu ASF pe acest subiect si inteleg ca sunt deja mai multe variante de lucru.Nu va pot divulga propunerea in ceea ce priveste cresterea pretului insa va pot spune ca franşiza ar trebui sa fie intre 5 si 10% din dauna”, a declarat directorul PAID pentru Economica.net.

Tradus in bani, acest lucru inseamna ca suma maxima acoperita in prezent de asigurarile obligatorii ale locuintelor de 20.000 de euro, va fi diminuata pana la nivelul de 18-19.000 euro. Este important de retinut ca daunele mici, in valoare de pana la 1.000-2.000 de euro ar urma sa fie suportate in totalitate de cei pagubiti!

Sursa: www.realitatea.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *