Credite mai ieftine pentru locuintele verzi!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Un proiect nou al Bancii Nationale a Romaniei pare sa prinda contur: “Ipoteca Verde” -care presupune acordarea de facilitati celor care achizitioneaza locuinte eficiente din punct de vedere energetic.

Introducerea acestui proiect in Romania, ar revolutiona zona de sud-est a Europei, deoarece nicaieri in aceasta zona nu mai intalnim asemenea programe. Astfel, Romania, prin “Ipoteca Verde”, ar adopta masuri de reducere a costurilor cu energia, dar in acelasi timp, s-ar folosi tehnici de constructie si materiale mai eficiente.

Proiectul ar urma sa fie demarat de un consortiu dintre o banca, un dezvoltator si un auditor energetic.

“Daca simularile trimise din partea initiatorilor acestui program precum si evaluarile efectuate de experti vor demonstra reducerea cheltuielilor de intretinere acoperind totodata investitia financiara in plus necesara pentru eficientizarea din punct de vedere energetic a unei cladiri, banii recuperandu-se prin economiile care se fac in timpul existentei si utilizarii constructiei, o sa pot propune colegilor mei de specialitate o regandire a reglementarilor legislative ale Bancii Centrale”
, a declarat Bogdan Olteanu, Vice-Guvernator BNR.

Astfel, ipotecile verzi ar acoperi investitiile financiare suplimentare in cazul cladirilor verzi, recuperarile fiind mult mai facile datorita economiilor cu energia.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *