Conversia in lei a creditelor in franci elvetieni este posibila la Bancpost

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Bancpost, una dintre cele mai importante banci comerciale care opereaza pe piata din Romania, a lansat ieri o oferta speciala pentru clientii afectati de evolutia monedei elvetiene.

Conversie BancpostAstfel, “fericitii posesori” ai unor credite in franci elvetieni garantate cu ipoteca, au acum posibilitatea de a le converti in moneda nationala la dobanzi foarte avantajoase. In primii trei ani, clientii vor beneficia de o dobanda fixa de 1,5% pe an, ceea ce se va traduce in rate medii cu 30% mai mici. Dupa aceasta perioada, dobanda va fi de Robor 3 luni+ o marja fixa, neprecizata in comunicatul dat ieri presei si preluat de Agerpres.

Sperantele celor care credeau ca vor beneficia de un curs de schimb avantajos au fost naruite, conversia realizandu-se la cursul din ziua realizarii operatiunii si nu la cel din 2008, cum isi doreau clientii. Totusi, Bancpost nu va percepe niciun comision de administrare a creditului si de analiza a dosarului.

“Exista un interes crescut din partea clientilor pentru propunerile de conversie a creditelor, iar noua oferta Bancpost vine in intampinarea acestor asteptari”, a declarat Andreea Mincu, director executiv in cadrul bancii.

Bancpost a fost printre cele mai interesate banci comerciale in rezolvarea problemelor intampinate la inceputul anului de clientii cu credite in franci elvetieni. Astfel, banca a luat diverse masuri pentru a ajuta clientii sa depaseasca perioada mai delicata in care francul a crescut foarte mult, starnind panica in randul acestora. Alaturi de reducerea dobanzii si alte discounturi personalizate, Bancpost a venit acum cu varianta conversiei, punand capat “crizei elvetiene”.

Sursa: Capital

Echipa Blitz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *