Comunități prospere: Miroslava, Iași

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Comuna Miroslava este localitatea magnet și una din cele mai dezvoltate zone al județului Iași, care a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare imobiliară frenetică. 

Este situată în partea centrala a județului Iași, în nordul Podișului Bârladului, pe malul drept al Bahluiului și în vecinătatea sud-vestică a municipiului Iași. 

Se învecinează direct cu cartierele Nicolina, Galata din Iași, cartiere cu o populație de aproximativ 100.000 locuitori, precum și cartierele Păcurari, Dacia, Alexandru și Mircea din municipiul Iași. 

Populația comunei

Populaţia comunei numără 12.150 de locuitori distribuită în cele 13 sate componente, pe o suprafață de 8.270 de hectare – Ciurbești, Cornești, Dancaș, Găureni, Horpaz, Miroslava (centru de comună), Uricani, Valea Ursului, Vorovești și Balciu, Brătulești, și Proselnici, și Valea Adâncă –  unul din cele mai dezvoltate sate din jud. Iasi, Com Miroslava.

Legăturile cu alte orașe și vecinătăți

Comuna este străbătută de șoseaua de centură a Iașiului, desemnată ca șosea națională (DN28D), care leagă comuna spre nord de Valea Lupului și spre sud-est de Ciurea. La Valea Ursului, acest drum se intersectează cu șoseaua județeană DJ248A, care duce spre est la Iași și spre sud-vest la Voinești, Țibana, Țibănești, și mai departe în județul Vaslui la Todiresti.

Viața economică a comunei

Miroslava are un profil economic complex: aici își desfășoară activitatea peste 400 de firme, în domenii precum servicii, producție, comerț (METRO CASH&CARRY, ARABESQUE, DEDEMAN, etc). 

În timpul regimului comunist, doar Fabrica de Antibiotice era în apropierea comunei. Acum, de-a lungul drumului european E85 sunt amplasate firme cunoscute și la nivel mondial, reprezentanțe auto.

Comuna produce sute de milioane de euro datorită Parcului Industrial, reușind să atragă în cinci ani 60 de investitori. A ajuns astfel la investiții de 150-200 milioane de euro și aproape 2.500 de oameni angajați. În plus, pentru cel de-al doilea parc sunt deja așteptați alți investitori. 

Parcul Industrial Miroslava 1 se întinde pe o suprafaţă de 464.400 mp și și-a deschis porțile în anul 2016. Parcul Industrial Miroslava 2 are o suprafață de 252.00 mp și găzduiește pentru moment doar compania germană MENNEKES, care produce din acest an cabluri de încărcare pentru vehicule electrice și hibrid.

Școli și grădinițe 

În comună funcționează 12 unități școlare (printre care și licee) și 10 grădinițe, în care sunt școlarizați peste 1.000 de școlari și preșcolari.

Clinici și dispensare

Există câteva cabinete medicale moderne în comună, iar în satul Valea Ursului se preconizează construirea unui spital de urgență, a unor dispensare în fiecare localitate, a unui spital de Cardiologie în Uricani, a unei Clinici de Recuperare post-Covid și a unui Centru de Excelență în Medicina Fizică și Reabilitare. 

Viață culturală /Divertisment

Miroslava este un brand turistic pentru atracții turistice precum podgoria Uricani, Rezervația Pădurea Uricani, Palatul Sturdza (la 4 km de Iași) și multe biserici vechi, adevărate bijuterii arhitecturale din secolele 16-19. 

În Miroslava există, de asemenea, parcuri amenajate, terenuri de sport, restaurante, pensiuni și unități de cazare, chiar și o publicație lunară ”Informația de Miroslava. 

Infrastructură 

Comuna are propriul mall ”Iulius Family Market”, străzi asfaltate și canalizare pe aproape toate străduțele comunei. 

RATP – transportul în comun ajunge în momentul de față până în centrul comunei. De la 1 ianuarie 2023 se vor extinde liniile de transport în comună în toate satele din comuna Miroslava pentru a face legătura directă cu centrul Iașului.

În Miroslava gunoiul este colectat selectiv și se preconizează construirea unei stații de sortare a deșeurilor solide menajere și biodegradabile. 

Alte proiecte ale comunei sunt amenajarea unei parcări pentru biciclete (Brătuleni), a unei piste pentru bicicliști, precum și stații de încărcare pentru mașini electrice, și multe altele. 

Dezvoltarea imobiliară a comunei 

În comuna Miroslava datorită apropierii de Iași, s-au dezvoltat foarte multe ansambluri de blocuri cu apartamente și case premium. 

Prețurile pe mp la case ajung la 1.300 euro/mp la casele clasice P+1, și 1.600 euro la casele P+M pasive/eficiente energetic. Pretul la terenuri ajunge și la 100 euro/mp în unele zone sau sate din Miroslava. Case exclusiviste încep de la 300.000 euro.

Am selectat câteva oferte pentru exemplificare. Pentru vizionări și alte detalii nu ezitați să contactați agenții noștri specializați pe zona Case și Apartamente din Iași. 

Case de tip duplex (1.176 Euro/mp)

Casa de tip duplex, cu 3 camere, constructie 2022, din caramida, regim de inaltime P+pod mansardat, avand o suprafata utila de 140 mp și o suprafata desfasurata de 170 mp, compartimentata astfel: parter 90 mp, cu living, dining, terasă, baie, hol, casa scării, 2 dormitoare, mansardă (50 mp). 

Casa face parte dintr-un cartier privat, cu acces din drum asfaltat, branșată la toate utilitatile, inclusiv canalizare, aflandu-se la doar 350 m de mijloacele de transport în comun si la 1 km de viitorul Family Market Miroslava.

Case pasive eficiente energetic (1.496 Euro/mp)

Plătiți facturi prea mari pentru a încălzi și răci casa, casele pe care le știți consuma multa energie și gaz? Vă propunem o casă eficient energetic cu soluții arhitecturale, de design și tehnologii încorporate, un sistem foarte eficient de izolații. 

Casa  de tip P+M, cu o suprafață utilă de 125 mp, este amplasata pe un teren de 550 mp, în Ciurbesti, într-o zonă în plină dezvoltare, cu acces facil către oraș, în apropiere de Iulius Family Market (Miroslava), cartier Visoianu, și cu ieșire directă spre șoseaua de centură. 

Parter: living cu bucatarie, dormitor cu baie proprie, dormitor, baie pe hol, dressing;

Etaj: dormitor cu baie proprie, dressing sau spatiu de depozitare foarte mare;

Casele pasive au următoarele dotări

  • sistem de ventilație cu recuperare de căldură;
  • Izolație groasă a pereților de 15 cm in total 10 cm exterior și 5 cm la interior, polistiren de înaltă calitate, grafitat cu neopor, acesta fiind dezvoltat de institutul BASF din Germania;
  • Radier general izolat tip vana termică cu 10 cm polistiren extrudat;
  • Acoperiș izolat cu 20 cm de celuloza;
  • Tâmplărie Gealan S8000 cu o grosime de 74mm cu 3 rânduri de sticla, 6 camere.

Casă individuală la cheie (1.111 Euro/mp)

În Vorovești găsești case individuale, pe plan parter, foarte aproape de Iulius Family Market și șoseaua de centură care face legătura cu numeroase puncte de interes ale orașului.

Casa are o suprafață de 120 mp construiți și 90 metri utili, pe un teren de 475 de mp, și o terasă de 10,3 metri. 

Living foarte spatios si luminos cu ieșire pe terasa, bucătărie open space sau închisă cu iesire pe terasa, 2 bai, dressing, 3 dormitoare.

Finisaje și facilități: încălzire cu calorifere, izolație a podului cu vată minerală de 10 cm cu folie de aluminiu, izolație exterior cu polistiren de 10 cm, drum pietruit și iluminat, utilități – apă, gaz, curent electric, fosă septică, fibră optică. Casa se predă la cheie. 

Apartament la mansardă (681 Euro / mp)

Apartament de 3 camere, în vilă (construcție 2008) decomandat, in zona linistită Galata/ Miroslava, la aproximativ 500 metri de noul Mall Family Market Miroslava. 

Apartamentul are o suprafata utilă de 105 mp compartimentat astfel: living spatios cu geam mare și priveliste panoramica deosebita, doua dormitoare cu geam velux, bucatarie, hol si doua bai. 

Apartamentul este prevăzut cu izolatie exterioara, parchet, gresie/faianta, tamplarie PVC cu geam termopan (ambele bai sunt dotate cu geam), centrala termica cu termostat wireless, aer conditionat Daikin 18000 BTU, usa metalica, internet și televiziune DIGI. 

Stația de autobuz CTP este chiar în fata imobilului, iar in apropiere pe langa noul Mall Miroslava sunt și alte magazine alimentare, locuri de joacă, scoli si gradinite, spalatorii auto, etc. Loc de parcare in curte, dotată cu poarta auto automatizata cu telecomandă.

One response to “Comunități prospere: Miroslava, Iași”

  1. andreea says:

    decent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *