Companiile de consultanta imobiliara au pus bazele asociatiei Real Estate Professionals Society

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Piata imobiliara din Romania este scena unei mobilizari masive de forte. Agentiile de consultanta isi concentreaza efectivele intr-un efort considerabil de a depasi lipsa de coeziune profesionala si de a construi o comunitate imobiliara solida si eficienta.

Startul a fost dat de Clubul Profesionistilor in Imobiliare, organizatorii evenimentului insistand in repetate randuri pe nevoia stringenta de a fundamenta o comunitate a agentilor imobiliari.

Iata ca apelul CPI si-a atins tinta, cele mai importante companii de specialitate din Romania punand bazele asociatiei Real Estate Professionals Society (REPS).

Obiectivul acestei organizatii este de a reprezenta interesele sectorului imobiliar si de a stabili noi standarde profesionale.

Companiile fondatoare sunt BNP Paribas Real Estate, CB Richard Ellis, Colliers Romania, Coldwell Banker, Cushman & Wakefield, DTZ Echinox, Jones Lang Lasalle si The Advisers Knight Frank.

Este pentru prima data pe piata moderna de real estate din Romania cand toti reprezentantii cheie ai companiilor internationale de consultanta se pun de acord pentru stabilirea unei platforme comune, cu un set unitar de obiective, care va actiona in vederea ridicării standardelor profesionale, a calitatii serviciilor pentru clienti si pentru a imbunatati contextul legislativ al afacerilor imobiliare. Aceasta initiativa demonstreaza faptul ca piata locala de real estate s-a maturizat semnificativ si este pregatitt sa faca pasi fermi spre alinierea cu piete internationale mult mai stabile, din punct de vedere al normelor metodologice, al eticii, dar si al performantei“, a declarat Mihnea Serbanescu, presedinte REPS.

Incepand cu luna septembrie, REPS va demara un program amplu si complex de revitalizare a pietei imobiliare si de consolidare a dialogului dintre agentiile de consultanta, dezvoltatori, investitori, institutii financiare si reprezentantii institutiilor de factura legislativa si juridica.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *