Cluj-Napoca pe locul 6 in topul spatiilor comerciale!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Un studiu realizat de DTZ Echinox si dat recent presei, releva faptul ca Romania se situeaza la o distanta considerabila fata de statele din jur, in ceea ce priveste stocul de spatii comerciale raportat la mia de locuitori, cu o medie de 84 de metri patrati, fata de 201 metri patrati Cehia, 213 metri patrati Polonia si 219 metri patrati Ucraina.

Topul national este condus autoritar, si surprinzator pentru multi, de catre Suceava, cu o medie de 736 metri patrati la mia de locuitori. Cluj-Napoca se afla abia pe locul 6, cu o medie de 321 metri patrati. Dar iata topul celor mai bine reprezentate orase ale tarii la acest capitol:

1. Suceava- 736 metri patrati la mia de locuitori
2. Arad- 498 metri patrati
3. Constanta- 394 metri patrati
4. Iasi- 366 metri patrati
5. Oradea- 346 metri patrati
6. Cluj-Napoca- 321 metri patrati
7. Pitesti- 309 metri patrati
8. Bucuresti- 307 metri patrati.

La polul opus se afla Drobeta Turnu Severin, Braila, Botosani, Tulcea si Giurgiu, cu un stoc de spatii comerciale in jurul valorii de 100 de metri patrati la mia de locuitori.

De mentionat, deasemenea, este faptul ca 13 municipii resedinta de judet din tara, nu au nici macar un centru comercial modern(mall): Galati, Slobozia, Calarasi, Alexandria, Satu Mare, Targu Jiu, Targoviste, Bistrita, Resita, Slatina, Zalau, Sfatu Gheorghe si Miercurea Ciuc.

Sursa: www.imobiliare.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *