Cluj-Napoca: Parcul Central va fi reamenajat odata cu spatiile din jurul stadionului Cluj Arena

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Primarul Sorin Apostu ne informeaza ca proiectul de amenajare a zonelor din proximitatea stadionului Cluj Arena va fi corelat cu planul de reamenajare a parculetului pentru copii si a insasi Parcului Central.

Detaliile privind modul in care vor fi create noile alei ce vor facilita accesul in incinta arenei au fost deja stabilite cu cei responsabili de executia lucrarilor, Apostu precizand ca pista de biciclete ce se amenajeaza pe pietonala de langa stadion va avea conexiune la pista din Parcul Central.

Camerele de supraveghere de la stadion vor fi incluse in sistemul pe care primaria l-a implementat deja in urbea clujeana.

Rolul Consiliului Judeţean (CJ) se incheie odata cu finalizarea lucrarilor de amenajare a zonelor dimprejurul stadionului. Mai departe, au informat constructorii arenei, va fi treaba Primariei Cluj-Napoca sa se ocupe de amenajarea parculetului de joaca din vecinatatea arenei, dar si sa coreleze proiectul de amenajare a Parcului Central, a salii polivalente si a strazilor G. Cosbuc, Aleea Stadionului si Uzinei Electrice.

Lucrarile de amenajare a zonelor exterioare sunt finalizate in proportie de 80%, CJ angajandu-se sa inaugureze arena in 1 octombrie.

Ce pot sa va spun este ca deja am avut o serie de intalniri cu constructorii privind amenajarea parculetului pentru copii, dat fiind faptul ca in zona aceasta vor fi trasate doua alei care vor asigura principalul acces in incinta stadionului“, a declarat Apostu, adaugand ca nu se vor opera modificari considerabil si ca acest spaţiu isi va pastra functionalitatea.

Tot ceea ce trebuie sa facem este sa refacem spatiile de joaca, sa schimbam mobilierul, astfel incat acest parc sa poata fi utilizat in cele mai bune conditii. In paralel, au fost gandite cele doua alei care vor traversa parcul pentru a facilita accesul publicului in incinta stadionului. Astfel, spatiul destinat copiilor se va extinde cu circa 200 de metri in zona opusa, spre strada cu linia de tramvai“, a explicat edilul.

Lucrarile de constructie a stadionului se vor incheia in 30 septembrie. Primarul a explicat ca santierul din vecinatate, ce vizeaza constructia salii polivalente, va fi mascat de un gard protector. De asemenea, vor continua lucrarile de amenajare a parcului de copii si a Parcului Central.

Sper ca peste maximum un an sa finalizam toate aceste lucrari, astfel incat sa putem dispune de intrega zona a Parcului Central“, a concluzionat Apostu.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *