Chiriile din Europa cresc in mod constant

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca europenii au fost loviti de recesiune atat de brutal si de aparent iremediabili incat o posibila revitalizare imobiliara si economica pare improbabila. Acestea fiind spuse, nimic nu este atat de grav precum pare la o prima analiza.

Europenii, printre care ne numaram si noi, sunt, cel putin momentan, in incapacitatea de a-si achizitiona locuinte. In contextul in care economia batranului continent este instabila si imprevizibila, nu este de mirare ca potentialii cumparatori asteapta vremuri mai bune. Acestea fiind spuse, cei de Imopedia.ro ne informeaza ca numarul chiriasilor creste intr-un ritm alarmant.

Sa trecem la realitatile romanesti.

Conform celui mai recent raport efectuat de catre reprezentantii Institutului National de Statistica, 2011-le a cunoscut, cel putin pana acum, o crestere constanta a chiriilor, ultimii 3 ani inregistrand un salt de 8,3%.

Pentru a nu ignora apetenta romanilor pentru informatiile de factura contradictorie, trecem in revista si concluzia la care au ajuns agentiile imobiliare din tara. Se pare ca, in ciuda datelor livrate de INS, nivelul chiriilor a scazut cu 35%-45%.

Daca luam insa in considerare faptul ca in ultimii trei ani, leul s-a devalorizat in fata euro cu aproximativ 16%, ar rezulta o scadere a chiriilor in lei de 25-30%. Desi procentele difera in functie de oras si de tipul de locuinta, este evident faptul ca acum, chiriile calculate in lei sunt mai mici decat in 2008 si 2009.“, a declarat analistul economic Cristian Orgonas.

Avand in vedere ca Institutul National de Statistica gestioneaza cifrele oficiale de pe piata imobiliara, nu este de mirare ca suntem pusi in fata unor „adevaruri” contradictorii si deconcertante. Se pare ca, tot in cheie statistica, 90% dintre chiriasi „activeaza” la negru, dinamica rezidentiala oficiala fiind profund diferita de cea autentica, sau, cu alte cuvinte, ceea ce se intampla departe de „ochii legii” este ceea ce se intampla cu adevat.

Acestea fiind spuse, lasam INS-ul in compania cifrelor validate oficial, si creditam informatiile puse la bataie de agentiile imobiliare. Altfel spus, chiriile din Romania au scazut in ultima perioada cu 35%-45%.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *