Chirii record în cele 4 zile de festival Untold

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Festivalul Untold, aflat la a 6-a ediție, se ține anual în Cluj Napoca în lunile august-septembrie, și este unul din cele mai mari festivaluri de muzică electronică din Europa și cu siguranță cel mai costisitor eveniment de muzică din țara noastră. 

Cifrele vorbesc de la sine. La prima ediție Untold-ul a reunit peste 240 de mii de oameni și a generat venituri de peste 20 mln de euro. La cea de-a treia ediție au fost vândute 330 mii de bilete. La cea de-a patra ediție, din 2019, primele 2 runde de bilete au fost vândute într-un timp record de 3 și respectiv 10 minute de la momentul punerii lor în vânzare. 

Conform unor estimări din 2019, din cei peste 370.000 de participanți, cei 300.000 veniți din afara Clujului au cheltuit fiecare în medie, în cele 4 zile, cel puțin 150 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee etc. 

Potrivit organizatorilor din anul acesta, în cele patru zile peste 265.000 au participat la festival. Este vorba de fani veniți din peste 100 de țări ale lumii, care s-au bucurat de prezența celor mai mari artiști, DJ-i și trupe live.

Cele 6 ediții de festival au însemnat pentru Cluj o infuzie de capital de peste 45 milioane euro, bani care s-au regăsit în impozite și taxe locale, dar și în încasări pentru business-urile locale sau pentru proprietarii care au profitat de ocazia turiștilor prezenți în număr mare, astfel punându-și apartamentele sau casele spre închiriat.

Cu ocazia acestui festival clujenii au bătut recordul la tarifele de închiriere.

Conform datelor furnizate de DIGI24:

De cererea mare la chirii au profitat și studenții.

  • Pe de altă parte, o cazare într-un hotel de patru stele într-o cameră Gold s-a vândut la prețul de 4.284 RON (4 nopți) pentru 2 persoane cu mic dejun inclus.

Totodată, la hoteluri aproape că nu au mai putut fi găsite camere libere. Proprietarii de case și-au oferit și curțile pentru amenajarea de corturi.

Trebuie menționat că aceste tarife au fost doar pe durata zilelor de festival, în rest piața de chirii și-a menținut prețurile normale pentru această perioadă a anului. 

De-a lungul celor 6 ediții, festivalul a oferit clujenilor atât inconveniențe, cât și beneficii. Dacă e să enumerăm câteva dintre acestea ar fi blocarea accesului pentru mai mult de o săptămână în zona Parcului Central, precum și a zonelor adiacente, traficul deviat, prin urmare mult îngreunat în zona centrală, dar și zgomotul ridicat pe durata celor 4 nopți (concertele au avut program până la 7 dimineața), și nu în ultimul rând poluarea. 

Beneficiile festivalului însă au surclasat inconveniențele și au adus Clujului vizibilitate în plan european, precum și un aflux de turiști într-un sezon turistic altfel modest, încă în refacere. Prin urmare, festivalul a adus o infuzie puternică de capital de natură să revitalizeze zeci de afaceri din domeniul ospitalității. 

Municipiul Cluj rămâne în continuare un pol atractiv pentru investiții, iar astfel de evenimente sunt un semn clar al potențialul de dezvoltare. Specialiștii în imobiliare de la Blitz sunt mereu la curent cu oportunitățile din piață și vă pot oferi cele mai bune ponturi de investiții în imobiliare, prin urmare nu ezitați să-i contactați! 

Sursă Poză: edmjoy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *