Chiriasii ANL impinsi de la spate de Guvern sa cumpere!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Dupa ce li s-au “rezervat” 500 de milioane de lei in cele doua etape de suplimentare a fondurilor pentru Prima Casa, chiriasii Agentiei Nationale pentru Locuinte primesc o noua veste buna: pretul de vanzare a locuintelor a scazut pana la valoarea de 365 de euro/ metru patrat.

De la 441 euro/mp pana la 365 euro/mp

Locuintele ANL puteau fi cumparate anul trecut pentru 441 euro/mp. Anul acesta pretul lor a scazut, ba, mai mult, chiriasii ANL pot accesa si credite Prima Casa.

“In anul 2012 valoarea de vanzare a locuintei catre chiriasi a fost de 441 euro/mp inclusiv TVA, din care se scade amortizarea calculata de la data punerii in functiune a locuintei pana la data vanzarii acesteia”, se precizeaza pe site-ul oficial al ANL.

Dupa un calcul simplu rezulta ca un apartament de 60-62 mp in blocurile ANL costa in jur de 22.000 de euro, daca proprietatea este cumparata de unul dintre chiriasi. In cazul in care cel care doreste sa cumpere o locuinta ANL nu este chirias al Agentiei, acesta va plati 55-60.000 de euro, respectiv pretul estimat al pietei.

10.000 de locuinte isi asteapta cumparatorii

“Pentru cele 9.680 de unitati locative ce pot fi vandute in orice moment, valoarea de investitie ANL este de 772 milioane lei, iar in urma vanzarii se poate obtine suma de 1,2 miliarde lei”, explica Guvernul in hotararea aprobata saptamana trecuta. Aceste sume de bani vor “sponsoriza” deschiderea de noi santiere pentru construirea de locuinte pentru tineri.

Sursa: Foaia Transilvana

Echipa Blitz imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *