Chiria apartamentelor, stabilita de centrala termica

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Preturile chiriilor pentru apartamentele din Cluj-Napoca sunt calculate dupa mai multe criterii. Unul destul de important in stabilirea sumei este metoda de incalzire a locuintei. Apartamentele care sunt dotate cu centrala termica au un pret mai ridicat decat cele care sunt in continuare bransate la sistemul central de incalzire.

Astfel, pretul unui apartament cu doua camere, mobilat si utilat, dar fara centrala termica, variaza intre 200 si 250 de euro, in timp ce pretul unui apartament dotat asemanator insa cu centrala termica proprie, este cuprins intre 250 si 300 de euro. In cazul apartamentelor cu trei camere, preturile sunt mai apropiate, diferenta intre cele cu centrala si cele fara fiind cuprinsa intre 20 si 30 de euro. Chiria pentru un apartament cu trei camere, fara centrala termica, este intre 300 si 400 de euro, iar in cazul in care apartamentul este dotat cu centrala, preturile incep de la 320 de euro si pot depasi suma de 400 de euro.

Apartamentele cu patru camere sunt mai rar intalnite, iar, in cazul celor fara centrala termica, preturile incep de la 320 de euro si ajung pana la 400 de euro, in timp ce pentru un apartament cu centrala termica se plateste intre 350 si 450 de euro pe luna. Agentii imobiliari clujeni sustin ca apartamentele fara centrala termica sunt “pe cale de disparitie”, iar trendul pietei este sa transforme centrala termica intr-un criteriu standard. Cei mai multi proprietari care inchiriaza apartamente doteaza locuinele cu centrale termice proprii.

“Cam 60 – 70% dintre apartamentele de inchiriat sunt cu centrala termica. Daca un apartament nu are centrala , inseamna ca nu are multe alte dotari. Diferenta de pret intre cele cu centrala si cele fara este de aproximativ 10% din pretul chiriei, maxim 15%”, a explicat pentru citynews.ro Catalin Priscornita, agent imobiliar de la Blitz Imobiliare.

Dalma Pipas, alt agent imobiliar, este de aceeasi parere, si anume ca preturile apartamentelor cu centrala termica sunt mai mari decat ale celor fara aceasta dotare. “Sunt intradevar mai scumpe cele cu centrala termica. Clientii cauta apartamente cu centrala. Totusi, diferenta nu este atat de mare, aproximativ 20 de euro, atat pentru cele cu doua camere, cat si pentru cele cu trei pentru ca preturile sunt destul de apropiate”, sustine Dalma Pipas, de la Select Consulting.

Sursa: City News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *