Chinezii sterg de pe harta 700 de muntii pentru a construi un oras!!!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

“Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc, daca ai creier ii lasi acolo unde sunt ca e mai bine”, spunea Pierre Bourgault, politician si eseist canadian. Chinezii, se pare, dau dovada de foarte multa vointa, demarand un proiect istoric.

Langzhou New Area va fi o noua metropola chineza, ce se va intinde pe o suprafata de 130.000 de hectare. Pentru realizarea ei, unul dintre cei mai mari constructori chinezi va cheltui 2,7 miliarde de euro si va nivela 700 de munti! China Pacific Construction Group, compania condusa de Yan Jiehe, a demarat inca din octombrie construirea noului oras, care, conform specialistilor, se va alatura lungului sir de “orase fantoma”.

Ca orice proiect de asemenea anvergura, si acesta are fani, dar are si contestatari. Alaturi de minusurile si de pericolele in ceea ce priveste afectarea ecosistemului, semnale de alarma sunt trase si in ceea ce priveste riscurile financiare pe care presupune construirea unui proiect gigant in mijlocul desertului:

“Toata aceasta investitie trebuie sa fie amortizata din vanzarea de locuinte si nu vad venituri prea mari in asemenea orase. Daca ai o piata imobiliara exploziva s-ar putea sa functioneze, dar eu cred ca imobiliarele in China sunt foarte, foarte riscante”, este de parere Tao Ran, profesor de economie la Universitatea Renmin din Beijing.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *