Certificatele energetice la tranzacţiile imobiliare, amânate din nou!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Decizia ca certificatul energetic să fie solicitat la operaţiunile de vânzare a imobilelor a fost amânată, după ce iniţial aceasta fusese luată, în şedinţa de Guvern de astăzi.

Astfel, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a anunţat, printr-un comunicat de presă ataşat acestei ştiri, că Guvernul a aprobat introducerea certificatului începând cu 15 iunie, dar instituţia a revenit ulterior, precizând că membrii Guvernului au avut, astăzi, o discuţie referitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă propus de minister cu privire la introducerea certificatelor energetice în tranzacţiile imobiliare şi că s-a decis amânarea aprobării acestui proiect de act normativ.

“Referitor la comunicatul de presă transmis anterior, referitor la certificatele energetice, revenim cu urmatoarele precizări: membrii Guvernului au avut o discuţie referitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă propus de Ministerul Dezvoltării cu privire la introducerea certificatelor energetice în tranzactţile imobiliare şi s-a decis amânarea aprobării acestui proiect de act normativ. Vă mulţumim pentru înţelegere”, se arată în al doilea comunicat al ministerului.

Proiectul de act normativ, prezentat săptămâna trecută de Mediafax, releva că precontractele semnate şi încheiate la notariat pentru vânzare-cumpărare locuinţe, precum şi documentaţiile depuse la instituţiile bancare în vederea perfectării contractelor de vânzare-cumpărare locuinţe, înregistrate înainte de data intrării în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, se finalizează conform legislaţiei în vigoare la data încheierii/înregistrării acestora.

Aceasta este a doua oară când actul normativ este amânat, după ce iniţial certificatul energetic trebuia solicitat la tranzacţiile efectuate din 1 martie.
Sursa: Ziua de Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *