Centrele universitare luate cu asalt de chiriasi. Vezi ce chirii vor plati studentii !

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Luna septembrie este cunoscuta in sectorul imobiliar drept una dintre cele mai active luni pe piata chiriilor. Cererea atinge acum nivelul maxim, la fel si preturile.

Clujul, al doilea centru universitar al tarii, isi intampina studentii cu o oferta consistenta de locuinte de inchiriat, in conditiile in care pentru cei 80.000 de studenti clujeni, exista un stoc de doar 10.000 de locuri in camine. Proprietarii de garsoniere de inchiriat solicita acum preturi de peste 200 de euro/luna, chiriile apartamentelor cu doua camere sunt intre 300 si 400 de euro/luna, iar pentru apartamentele cu 3 camere, valoarea chiriilor depaseste uneori 500 de euro/luna.

Nici in alte centre universitare din tara situatia nu este diferita. In Bucuresti, de pilda sunt cele mai mari chirii din tara. Pentru garsoniere se plateste in medie 245 euro/luna, pentru apartamentele cu doua camere media este de 368 euro/luna, iar pentru cele cu 3 camere, media este de 536 euro/luna. Cele mai cautate zone, sunt cele cu acces la reteaua de metrou, preturile de-a lungul acesteia depasind cu mult mediile de mai sus.

Podiumul centrelor universitare cu cele mai ridicate chirii este completat de Iasi, urmat la mica distanta de Constanta. Cele mai accesibile chirii sunt in Brasov, unde chiria pentru o garsoniera este in medie de 190 euro/luna. Studentii pot inchiria 2 camere aici cu 290 euro/luna sau 3 camere cu 340 euro/luna, in medie.

Sursa: www.incont.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

apartamente-de-inchiriat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *