Cele mai Importante Motive să te Muți în Brașov

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

motive sa te muti in Brasov

Dacă ești în căutarea unui oraș în care să nu pierzi timp în trafic, să fie ceva mai ieftin decât Bucureștiul și îți place și muntele sau istoria, sau o combinație dintre aceste două, ai putea lua în calcul opțiunea ”Brașov”.

Dacă te gândești la modul serios să te muți în Brașov noi îți vom spune dacă merită. Citește mai jos care sunt cele mai importante motive pentru care să te muți în ”Capitala Verde a României”.

Prețuri mai mici decât în București sau Cluj

Piața imobiliară din Brașov este în plină dezvoltare. Multe persoane interesate de achiziția unei locuințe aleg această zonă pentru prețurile mai mici și apartamente noi accesibile, trai ieftin și un oraș liniștit și pitoresc.

Prețul mediu de tranzacționare pe Brașov este de aproximativ 1.195 – 1.330 de euro pe mp, atât la apartamentele noi, cât și la cele vechi. Prețul în zone ultracentrale au un preț maxim de 1.400 de euro/mp, în timp ce în zonele mai periferice acesta au scăzut la 850 de euro pe mp.

Prețurile sunt mai mici decât cele din Cluj sau București, vezi pentru comparație:

  • Cluj are un preț mediu de 1.634 euro pe mp.
  • București are un preț mediu de 1.357 de euro pe mp.

Oferta este și ea diversificată. O treime din aceste oferte sunt apartamente vechi cu prețul mediu de tranzacționare și sunt prezente în zone rezidențiale compacte, amplasate în cartiere bune, cu blocuri construite în anii 60, 70 și 80, cu patru sau mai multe etaje. De regulă aceste zone au o infrastructură bine dezvoltată și facilități de uz curent în apropiere.

Oferta de locuințe noi este localizată în principal în zonele mai limitrofe și atinge un nivel de aproximativ 3.500 de locuințe anual.

Cele mai bune condiții de trai

Brașovul se află pe primul loc în topul orașelor din România cu cele mai bune condiții de trai. Municipiul Brașov este foarte bine cotat la aproape toate cele 10 criterii privind condițiile de viață, conform unui studiu realizat de platforma online storia.ro pe 240 de mii de respondenți din diverse orașe. Astfel Brașov este fruntaș la mai multe criterii, printre care:

  • siguranța cetățenilor,
  • curățenie, calitatea aerului și liniște,
  • costul general al vieții,
  • accesul la magazine și restaurante,
  • modalități de recreere,
  • facilitățile medicale și educaționale.

Brașov este, de asemenea, și nr. 1 în topul celor mai liniștite orașe din România, și numărul 2 într-un alt top al atractivității orașelor cu 15,6% voturi, după Cluj, conform Sondajului modelat după Eurobarometrul Flash, realizat la nivel european, pe un număr de 13.380 respondenți.

Un oraș plin de istorie

Brașovul este oraș pitoresc, plin de istorie, unde pasionații de istorie au ceva de văzut și explorat, oriunde ar întoarce capul. Fie sunt în căutarea vrăjitoarelor din Evul Mediu, fie merg pe urmele cavalerilor teutoni, își pot începe căutările de aici.

Brașov este una din principalele atracții turistice pentru turismul naţional şi internaţional. Ocupă, de altfel, locurile 2 şi 3 la nivel naţional din punct de vedere al unităților de cazare, ceea ce-l face destul de ofertant pentru dezvoltarea afacerilor mici în domeniul HoReCa.

Capitala Verde a României

Nu în ultimul rând, Brașovul este un oraș de munte, iar brașovenii sunt niște munteni, foarte atașați de spațiile lor de recreere naturale, care le prelungesc la propriu viața. De altfel, media de viață a brașovenilor este mai mare decât a celor din alte orașe, în jur de 75 de ani. Brașovul are o zonă de spații verzi extinsă pe o treime din suprafață, ceea ce corespunde mediei europene de 27,94 m2 de spațiu verde pe cap de locuitor.

Brașovul este înconjurat de 15.000 ha de pădure, dintre acestea 1.500 ha fiind arii naturale protejate. Muntele Tâmpa, atracția naturală cu accesibilitate maximă din oraș, cu o suprafața de 162,9 ha este rezervaţie şi parc naţional.

Poate datorită aerului curat de munte, vei constata imediat că Brașovul e un oraș cu un trafic mai lejer, decât în București sau alte metropole mari și cu niște oameni ceva mai calmi.

***

Așadar, să recapitulăm principalele motive pentru care cineva ar vrea să se mute în Brașov:

  • Un aer curat de munte și mult spațiu verde – parcuri, rezervație naturală, munte, păduri întinse pe zeci de mii de hectare.
  • Un oraș civilizat, cu trafic lejer și oameni mai calmi.
  • Prețuri accesibile la apartamente și o ofertă imobiliară diversificată.
  • Condiții de trai ridicate de la siguranță la liniște și curățenie și un cost al vieții mai mic.
  • Un oraș pitoresc, plin de vestigii istorice, care îl fac o atracție turistică de neratat.

Dacă te-ai gândit sa îmbrățișezi viața muntenilor, calmă și relaxată, într-un oraș verde și pitoresc, te putem ajuta să-ți împlinești acest vis.

Am deschis încă din anul trecut filiala locală Brașov a agenției Blitz, și avem și acolo o echipă puternică și profesionistă. Ești pregătit să explorezi oferta pieței imobiliare locale? Ia-ți alături ajutorul unor profesioniști în imobiliare. Blitz Brașov este prezentă pe piața imobiliară locală cu o ofertă diversificată și cu agenți imobiliari bine pregătiți.

Apelează-ne cu încredere, agenții Blitz din Brașov te vor ghida pas cu pas în găsirea celei mai potrivite locuințe pentru tine în orașul de la poalele Tâmpei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *