Cele mai ample proiecte imobiliare initiate in perioada de criza

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Criza economica a lovit piata imobiliara atat de puternic incat s-ar putea crede ca vitalitatea-i tranzactionala a fost redusa la zero. E adevarat ca numarul de proiecte si de operatiuni incheiate a scazut dramatic, insa tocmai in aceasta perioada de recesiune au fost initiate cateva investitii ample de peste 200 milioane de euro.

Primul si cel mai substantial astfel de proiect improbabil a fost demarat in Constanta de Cora. Este vorba de mall-ul Corall, o investitie care ajunge la suma de 100 milioane de euro. Grupul Cora este, potrivit informatiilor oficiale, si unul dintre cei mai mai proprietari de terenuri, investind in ultimii ani aproximativ 50 milioane de euro pentru 40 de hectare de teren. Proiectul celor de la Cora implica si investirea unor sume notabile in construirea a altor doua mall-uri similare cu cel din Constanta: unul in Brasov si unul in Bacau.

Al doilea proiect ca marime a fost initiat de firma K&S Development, si este vorba centrul comercial de la Electroputere Parc Craiova. Proiectul a luat nastere anul trecut cand cei de la K&S Development au cumparat, in parteneriat cu Auchan, 12 hectare de terene in incinta platformei comerciale. Investitia se ridica la suma de 90 milioane de euro. Conform declaratiilor lui Steven van den Bossche, unul dintre actionarii firmei, proiectul a primit o finantare de aproximativ 45 milioane de euro de la banca Unicredit.

Pe locul trei in ordinea amplorii proiectelor se afla fondul de investitii Interprime Properties, care anul trecut a cumparat un teren din centrul Bucurestiului cu 35 milioane de euro. Tranzactia a fost finalizata dupa aproape un an de negocieri cu Timpuri Noi. Stim deocamdata doar ca cei de la Interprime Properties pregatesc un proiect imobiliar mixt. Ei sunt “responsabili” si de lantul de agazine de mobila Ikea.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *