Cel mai scump proiect imobiliar din România a primit undă verde

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Un cartier nou cu 10.000 de apartamente, mall, heliport şi telegondolă va fi construit în următorii ani de la zero în Cluj. Proiectul a primit autorizaţie de construire pentru prima etapă.

Cel mai mare proiect imobiliar din România va fi realizat la Cluj şi va include 10.000 de apartamente, însemnând aproximativ 40 de blocuri de locuințe și peste 30.000 de locuitori estimați, clădiri de birou, un mall uriaş, şcoli, parcuri şi săli de conferinţe. 

Iar viziunea dezvoltatorului, publicată pe site-ul de prezentare a proiectului, este să îmbine armonios:

confortul, inovația și viziunea, cu designul contemporan și toate facilitățile unei amenajări care răspunde și celor mai exigente gusturi”.

Transilvania Smart City se numește proiectul și este indicat pe hărțile orașului în zona Someșeni, pe strada Moș Ioan Roată, în apropiere de Baza Sportivă Victoria și stația feroviară Cluj-Napoca Est, și la o distanță de 5 km de aeroportul ”Aurel Vlaicu”, precum și la 14 km față de centrul Clujului, însemnând o distanță parcursă în 30 de minute, în condiții de trafic lejer. 

În prima fază se vor construi locuințe pe o suprafață de aproximativ 46.000, iar restul complexului va cuprinde și 5 clădiri de utilitate publică. 

”Transilvania Smart City este conceput ca un mic oraș prin care vor circula autobuze electrice, șoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare și zgomot vor fi identificate prin senzori”.

O telegondolă va lega cartierul de aeroport, dar și de centrul comercial Iulius Mall. Cartierul va avea stații pentru încărcat mașini electrice, concierge, precum și o stație pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu. Proiectul prevede și amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară.

Locuințe Inteligente 

Dezvoltatorul își propune să construiască locuințe inteligente, de înaltă calitate tehnologică. În acest scop, dezvoltatorii  TSC lucrează cu arhitecți vizionari, care pun accent pe excelență când vine vorba de design și proiectare, dar și cu ingineri specializați pe construcții de ultimă generație. 

O locuință inteligentă înseamnă printre altele un consum mai redus la utilități și un mai bun control al energiei (electrice, termice), precum și control de la distanță a sistemelor automatizate ale casei (încălzire, apă caldă, sistem audio-video, iluminat, etc), și o securizare sporită a casei cu sisteme inteligente de supraveghere și securitate. 

Smart City și alte inovații

Prima fază de dezvoltare a proiectului va oferi beneficiarilor toate facilitățile unui smart city. Astfel pe lângă dimensiuni și costuri ale investiției, proiectul va impresiona și prin tehnologii inedite, cum ar fi:

  • Livrările la domiciliu în interiorul cartierului cu ajutorul dronelor. 
  • Rețea wi-fi publică gratuită cu acoperire pe întreaga suprafața a complexului. 
  • Telegondolă cu care să ajungi până la Aeroportul Internaţional Cluj.
  • În zona de relaxare bănci smart de la care să-ți încarci telefonul. 
  • Piste pentru biciclete pe întreaga lungime a străzii principale. 

Noul cartier va avea heliport, staţii pentru încărcat maşini electrice, concierge şi o staţie pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu.

Printre clădirile cu utilitate publică se vnumără o prima grădiniță cu creșă, a cartierului, un mall pentru cumpărături.

Zona de agrement al proiectului

Proiectul mai prevede amenajarea unei săli de fitness, dar și o zonă de agrement cu mult spațiu verde pentru agrement în aer liber, spații de joacă pentru copii, o zonă special amenajată pentru câini și alte zone de recreere.

În cadurl proiectului vor fi amenjate două lacuri, un amfiteatru în aer liber, un centru SPA, precum şi o piscină interioară şi exterioară. Nu în ultimul rând, cartierul va avea propriul sistem de pază, monitorizare şi supraveghere. 

Costurile investiției

Costurile vor depăşi 700 de milioane de euro. Compania SDC Imobiliare, alături de mai multe fonduri de investiţii din străinătate vor investi în Transilvania Smart City, cel mai mare şi cel mai scump proiect imobiliar din România.

Apartamentele din noul complex au fost deja puse în vânzare, primul bloc fiind vândut în totalitate în mai puțin de două luni

Specialiștii Blitz sunt de părere că un astfel de proiect spectaculos și unic este pe măsura aspirațiilor de dezvoltare a municipiului, și va atrage atenția atât clienților cu profil investițional, cât și a cumpărătorilor individuali, cu intenții de locuire. Și de asemenea, zona respectivă a fost destul de periferică și nu s-a bucurat de investiții în infrastructură în ultima vreme, iar proiectul va pune în valoare potențialul zonei. 

De asemenea, de dezvoltare vor beneficia și zonele adiacente, cărora le va crește valoare de piață în timp. Pe de altă parte însă, pe durata derulării proiectului, primii locatari vor avea  inconveniențe legate de lucrările de construcții, care sperăm că se vor rezuma la perioada de doi ani, așa cum estimează dezvoltatorul. 

Pentru a fi la curent cu noutățile proiectului, urmăriți-ne pe pagina de Facebook, unde vă vom informa despre stadiul celui mai mare proiect imobiliar din România. Abia așteptăm să vă putem comunica termene de finalizare și prețurile apartamentelor! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *