Cea mai mare investiție publică într-o stradă din Sibiu

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Noua stradă Podului din Sibiu este acum o rută de transport public optimizată. Întreaga stradă, de la podul peste Cibin și până la ieșirea în DJ 106, este asfaltată și optimizată pentru mobilitatea smart, atât ca rută de transport public, cât și pentru deplasarea cu bicicleta. 

Iată cum arată o stradă modernă în anul 2021: 

  • Pe întreaga porțiune de 3,6 km a fost amenajată pistă pentru biciclete, în dublu sens. În toate porțiunile în care lățimea străzii a permis, pistele sunt separate de calea pietonală și de calea auto prin borduri sau elemente separatoare.
  • Pe stradă au fost instalați 146 de stâlpi de iluminat noi, dotați cu corpuri de iluminat cu LED, controlate printr-un sistem inteligent de control de la distanță.
  • Carosabilul și trotuarele au fost modernizate pentru a încuraja deplasarea pietonală.
  • Au fost create 213 locuri de parcare cu dale înierbate pe aliniamentele stradale, acolo unde spațiul a permis.
  • Spațiile verzi în suprafață de 12.500 mp au fost însămânțate cu iarbă.
  • Rețeaua de apă pe această stradă  a fost modernizată, la fel și canalizarea pluvială. Dacă înainte apa de ploaie era evacuată prin rigolele de lângă trotuar, acum apa este colectată de o canalizare modernă.
  • În subteran a fost creată canalizația metropolitană în care vor fi coborâte cablurile suspendate pe stâlpi de către firmele care dețin rețelele de fibră optică.

Lucrările de modernizare a străzii Podului au fost demarate în martie 2020, fiind cele mai ample lucrări de investiție într-o stradă din Sibiu în ultimii ani. Valoarea însumată a investițiilor pentru modernizarea acestei străzi se ridică la 30,9 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin fonduri europene și bugetul local. 

Zona modernizată este una industrială cu multe spații logistice și de depozitare în prelungirea unei zone de case în zona Industrială Est. 

Prin modernizarea acestei străzi, va crește  mobilitatea locuitorilor din Gușterița, Reșita și Lazaret deoarece strada Podului este o legatura bună între aceste cartiere și zona Industrială Est, strada Ștefan cel Mare și ieșirea spre Agnita a centurii ocolitoare. 

În plus, pista de biciclete din această zonă este conectată la rețeaua pistelor de biciclete din oraș, iar autobuzele Tursib vor circula în condiții mai bune pe traseele care includ această stradă.

”Febra” modernizărilor a acaparat și alte 8 străzi din cartierul Gușterița, care vor duce la modernizarea acestui cartier, cândva o localitate periferică a Sibiului, astăzi cartierul unde se respiră cel mai curat aer din Sibiu și o adevărată oază de liniște. 

Nu ratați prin urmare, oportunitățile imobiliare din aceste cartiere din zona de est a Sibiului. Vezi ofertele de case cu curte din cartierele cuprinse în planurile de modernizări ale administrației locale Gușterița, Industrial Est, Lazaret și Reșița din Sibiu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *