Ce urmeaza dupa Prima Casa 4?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Majoritatea dintre voi veti raspunde: “Prima Casa 5” si nu sunteti departe de adevar, desi, pana in momentul de fata nu exista nicio initiativa guvernamentala in acest sens.

Programul Prima Casa 4 se apropie cu pasi repezi de final, pentru ca fondurile alocate de stat institutiilor financiare pentru acest program se epuizeaza treptat. De exemplu, BCR, cea mai performanta banca in cadrul programului guvernamental, mai are doar 200 din cele 600 de milioane si estimarile specialistilor indica cel tarziu toamna acestui an ca termen limita pana la care fondurile vor fi epuizate.

“Prima Casa este, fara indoiala, cea mai de succes si viabila forma de finantare, datorita costurilor scazute si a avansului mic, de doar 5%”, a declarat Ionut Stanimir, seful Departamentului Comunicare Externa din cadrul BCR.

Clientii care ezita acum, asteptand vremuri mai bune, risca sa ramana fara creditare, pentru ca intreg procesul de aprobare a dosarului dureaza uneori si pana la 3 luni.

Care sunt alternativele?

Momentan nu exista initiative ale proaspatului Guvern in aceasta directie. Iar in ceea ce priveste creditele de pe piata, exista varianta Prima Casa in euro, cu dobanda de 5% pe an sau credite ipotecare in lei cu dobanzi in jur de 7%. Estimarile specialistilor arata ca aceste diferente de 2-3 procente ar putea scadea in viitor, in principal datorita reducerii costurilor de finantare in moneda locala. Evident ca o interventie din partea statului prin intermediul unei garantii in privinta acestor credite ar fi bine-venita.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *