Ce pregătiri să faci atunci când îți închiriezi apartamentul

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Pregătirea unui apartament pentru închiriere este un proces important prin care te asiguri că vei atrage chiriași potențiali de calitate și că vei avea o tranzacție imobiliară reușită. 

Asta deoarece în zilele noastre, așteptările chiriașilor în ceea ce privește gradul de confort al locuințelor pentru care plătesc sunt din ce în ce mai mari. 

Proprietățile bine întreținute, corespunzător dotate și utilate, fără mobilier ”antic” sunt cele mai căutate de potențialii clienți. 

Uite câteva sfaturi despre cum să-ți pregătești imobilul pentru închiriere, astfel încât să maximizezi valoarea proprietății și să-ți găsești chiriașii potriviți în cel mai scurt timp. 

Pas 1 – Repară

Primul lucru la care  să te gândești când îți scoți apartamentul spre închiriere este să repari tot ce e defect. Repară toate micile defecțiuni care sunt în locuință astfel încât totul să fie funcțional. 

Dacă dacă constați o funcționare deficitară a bateriilor de la cadă sau duș, o înfundare a toaletei la un anumit debit al apei, ia măsuri! 

Ocupă-te de repararea robinetelor și desfundarea toaletei, înainte să pui anunțul de închiriere, dar și de fiecare dată când chiriașul îți semnalează vreo problemă cu instalațiile sanitare. 

Pas 2 – Renovează

E o idee bună să reîmprospătezi locuința cu un strat de lavabil, iar dacă blocul nu este reabilitat, o investiție bună este să montezi geamuri de termopan. 

Pas 3 – Fă o curățenie generală 

Mai poți apela la o firmă de curățenie pentru a face curat după foștii chiriași. Dacă apartamentul este igienizat eficient, noii chiriași vor tinde să mențină curățenia.  

Spală pereții, ferestrele, covoarele și orice suprafețe murdare. O curățenie impecabilă va face o impresie pozitivă asupra potențialilor chiriași.

De asemenea, depersonalizează apartamentul, scoate toate fotografiile de familie sau obiectele personale. Chiriașii trebuie să-și poată imagina spațiul ca fiind al lor.

Pas 4 – Reamenajează apartamentul

O amenajare decentă pentru un apartament de închiriat nu trebuie neapărat să fie costisitoare. Dincolo de aspectul estetic, chiriașii pun un mare accent pe funcționalitate. 

Nu e necesar să decorezi apartamentul, chiriașii vor dori să-și aducă propriile lor decorațiuni pe gustul lor și poate chiar câteva piese mici de mobilier. Proprietarul însă trebuie să asigure mobilierul de bază. 

Majoritatea magazinelor de profil de pe piața autohtonă au și soluții economice, astfel încât cu un buget de 1.000-1.500 de euro, poți să mobilezi integral un apartament cu două camere.

Asigură așadar mobilierul esențial, de dorit cât mai simplu și în culori neutre:

  • Paturi confortabile. 
  • Cuiere și dulapuri pentru depozitare – sunt întotdeauna utile.
  • O canapea, de preferat extensibilă, pentru sufragerie. 
  • Biroul a devenit mai mult decât necesar. 
  • Bucătăria trebuie neapărat mobilată și dotată cu ustensilele minime.

Pasul 5 – Dotează apartamentul cu electrocasnice de bază

Dincolo de starea de uzură a mobilierului, pentru un chiriaș vor conta mult dotările locuinței. La capitolul nevoi „de bază” ar intra: 

  • aragaz
  • frigider
  • mașina de spălat
  • televizor

Lipsa oricăruia dintre aceste dotări ar putea determina un potențial client să caute un alt apartament. 

De asemenea, aerul din apartament este prea uscat sau prea cald? 

Montează un aparat de aer condiționat sau un dezumidificator. Cei mai mulți chiriași nu-și permit o astfel de instalație atât de necesară pe durata verii. 

Pentru utilarea locuinței cu electrocasnicele necesare te poți încadra și într-un buget de 4.000 de lei.

Dacă apartamentul este pet friendly, asigură condiții pentru animalele de companie. În caz contrar, menționează în anunț că nu consimți prezența acestora în locuință. 

Pasul 5 – Alege furnizori de utilități cu pachete mai avantajoase

O altă recomandare este să faci o estimare a cheltuielilor lunare, deoarece potențialii chiriași cu siguranță vor întreba. Alege furnizori de utilități – energie electrică, gaz, Internet, televiziune, atunci când ai această posibilitate, cu tarife cât mai mici. 

Dacă ai ajuns la pasul final, felicitări, îți poți scoate proprietatea pe piață. Cu toate aceste pregătiri prealabile îți vei găsi foarte curând chiriașii model.

Pentru promovarea proprietății și găsirea cât mai grabnică a unor chiriași responsabili, apelează la profesioniștii Blitz. 

Avem pachete de promovare cu servicii complete ce garantează găsirea unui număr suficient de potențiali chiriași din care să alegi.