Impact imobiliar: Se deschide cel de-al 3-lea magazin IKEA la Timișoara

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ikea va deschide cel de-al treilea magazin al său din România, pe un teren de 85.000 de metri pătrați din localitatea Dumbrăvița, la 6 kilometri de Timișoara.  

Ikea va construi în Timiș o replică ceva mai mare a centrului Ikea Pallady din București, care este la momentul actual cel mai mare magazin IKEA din sud-estul Europei cu o suprafață de 37.000 de metri pătrați. 

Noul magazin Ikea va include parcări, alei pietonale, spații verzi, pompe geotermale, instalație panouri fotovoltaice și va include atât un spațiu comercial cât și birouri, spații de servicii și alte funcțiuni complementare și va folosi 100% energie regenerabilă prin integrarea în construcție a unor sisteme de energie geotermală și panouri solare. 

Data începerii lucrărilor a fost 12 aprilie 2021, iar data finalizării 12 decembrie 2021.

Care ar putea fi efectul deschiderii unui magazin IKEA în zonă?

Din proiecte similare, cum ar fi cele din București, aflăm că zona de Est a capitalei a cunoscut o dezvoltare accelerată, dovadă fiind apariția unor ansambluri rezidentiale noi în zonă – cum ar fi HILS Pallady Apartments, Caisului Residence, sau Titan Residence, ca urmare a deschiderii magazinelor marilor retaileri – Jysk, Ikea, Dedeman și Kika.   

Dezvoltarea infrastructurii din zonă

O altă dezvoltare pe care o va impulsiona deschiderea unui magazin de această anvergură în zonă este cea a infrastructurii. Conform planurilor, va fi amenajat un sens giratoriu pe câmpul de la intrarea în Timişoara. Mai exact, la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69 (calea Aradului). De asemenea, se va lărgi la patru benzi strada Petru Ţuţea şi se va face drumul colector care va merge paralel cu calea Aradului. 

Este evident ca un magazin IKEA ar putea fi un catalizator important în zonă, unde exista deja un interes de shopping din partea cartierelor apropiate. Magazinele IKEA oferă clienților aproximativ 10.000 de produse de mobilier și soluții accesibile pentru locuință. 

Vezi proprietățile din portofoliu în zona Dumbrăvița, județul Timiș și cum au evoluat prețurile la apartamente în zona Dumbrăvița, județul Timiș:

În prezent în Timișoara există un centru de unde îți poți ridica comenzile IKEA, deschiderea magazinului ar fi pasul logic următor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *