Ce avantaje ai dacă îți iei o casă în Valea Adâncă sau Horpaz, din comuna Miroslava din Iași

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Valea Adâncă și Horpaz din comuna Miroslava, județul Iași, sunt unele dintre cele mai dezvoltate localități ale comunei, veritabile localități magnet. 

Au avantajul de a fi practic lipite de oraș, în raza primilor 5 kilometri, învecinându-se direct cu Nicolina și Cug din Iași, cartiere cu o populație de aproximativ 100.000 locuitori.

Și dacă ai un job în Nicolina sau Cug și cauți o casă cu curte în apropiere, zona de case din Valea Adâncă și Horpaz poate fi exact ceea ce cauți. 

Valea Adâncă este cel mai populat sat al comunei Miroslava, iar Horpaz, localitatea din prelungirea primei localități, are mai puțin de 1.000 de locuitori, ambele fiind legate de drumul județean DJ248

Legăturile cu centrul orașului Iași sunt asigurate de transportul în comun, care ajunge până în centrul comunei Miroslava. De la 1 ianuarie 2023 liniile de transport s-au extins în toate satele din comuna Miroslava pentru a face legătura directă cu centrul Iașului.

Urmează să fie implementat un proiect de achiziție de 50 de autobuze noi pentru rețeaua de transport în comun din zona metropolitană Iași și se planifică extinderea rețelei cu noi linii de transport public.

Aceste două zone sunt îndeosebi căutate de cupluri tinere și familii pentru beneficiile pe care le oferă locuitul într-o casă cu curte, dar și avantajele pe care le oferă zona: 

  1. În zona Miroslava își desfășoară activitatea peste 400 de firme, în domenii precum servicii, producție și comerț, iar de-a lungul drumului european E58 sunt amplasate firme cunoscute și la nivel mondial și multe reprezentanțe auto, prin urmare îți poți găsi chiar în comuna un loc de muncă. 
  1. Zona e prosperă și datorită celor două Parcuri Industriale din comuna Miroslava, care au reușit să atragă investiții de 150-200 milioane de euro și aproape 2.500 de oameni angajați. 
  1. În satele din comuna Miroslava funcționează 12 unități școlare (printre care și licee) și 10 grădinițe. În Valea Adâncă a fost construită de curând o grădiniță privată cu o investiție la standarde europene. 
  1. Există câteva cabinete medicale moderne în comună și dispensare în fiecare localitate, iar în satul vecin, Valea Ursului se preconizează construirea unui spital de urgență, iar în Uricani, un alt sat din Miroslava, a unui spital regional de Cardiologie – Institutul de Boli Cardiovasculare Miroslava. 
  1. Majoritatea străzilor principale din comună sunt asfaltate, iar canalizarea este în curs de implementare în aproape toate străduțele comunei, momentan canalizarea fiind realizată pe străzile principale din Horpaz, urmând să fie conectate și străzile secundare.  
  1. În Miroslava gunoiul este colectat selectiv și se preconizează construirea unei stații de sortare a deșeurilor solide menajere și biodegradabile. 
  1. În Miroslava există, de asemenea, parcuri amenajate, terenuri de sport, restaurante, pensiuni și unități de cazare, chiar și o publicație lunară ”Informația de Miroslava. 
  1. Comuna are propriul mall ”Family Market” și în fiecare cartier regăsești câte un ”Mega Image”, ”La doi pași”, magazine mici de cartier, pizzerii și saloane de coafură și cosmetică. 

Dezvoltarea imobiliară a zonei

În cele două localități Valea Adâncă și Horpaz, datorită vecinătății de Iași, s-au dezvoltat multe ansambluri de blocuri cu apartamente și case premium. 

Ofertele sunt variate, începând de la apartamente de 1-3 camere, cu prețuri pornind de la 1.100 Euro pe mp, pană la triplexuri înșiruite, case cu plan parter sau case individuale cu etaj și mansardă, cu prețuri începând de la 70.000 euro. 

Casele din Valea Adâncă și Horpaz

În portofoliul Blitz avem peste 50 de case în Valea Adâncă și Horpaz. Casele sunt, în proporție de peste 90 la sută, noi, finisate la cheie. Prețurile caselor pornesc: 

  • Pentru un triplex – cu un teren aferent de 150-200 de mp  – de la 70.000 de Euro
  • Pentru o casă individuală cu plan parter și teren aferent de 400-500 de mp de la 95.000 Euro. 
  • Pentru o casă P+1, cu teren aferent de 400-500 de mp, de la 135.000 Euro
  • Pentru o casă pasivă, eficientă energetic, P+1+M, cu materiale premium și dotări peste standard, peste 200.000 Euro. 

Dotările standard ale caselor sunt variate și depind de prețul casei. O casă de până în 140.000 de euro poate avea o suprafață de 120 de mp și un teren aferent de 500 mp, cu gard împrejmuit din șipcă metalică sau din lemn, pe o centură de beton. 

Casa în sine este construită din cărămidă, izolată cu polistiren sau vată minerală. La interior, geamurile au tâmplărie termopan tripan cu 7 camere, ușă metalică la intrare și uși interioare din MDF, pereții dați cu tencuială, glet, lavabil, pardoseala are parchet, casa are toate dotările –  centrală termică, obiecte sanitare, instalație electrică, instalații de  apă și gaz, precum și instalație termică cu calorifere sau încălzire prin pardoseală.

Case în faze de proiect

În afară de casele la cheie, sau la roșu după caz, există și oferte de case în fază de proiect, pentru care poți obține un preț cu până la 15-20% mai mic față de prețul unei ”case la gata”, o bună oportunitate pentru cei interesați de o investiție imobiliară pe care să o poată monetiza într-un timp relativ scurt de 1,5-2 ani. 

Astfel de oferte se bucură de interes din partea cumpărătorilor grație dezvoltatorilor cu renume de buni contractori pe piață care au mai livrat locuințe în zonă la o bună calitate și acum pot garanta pentru viitoarele lor proiecte. 

Vezi mai multe oferte AICI.

Pentru vizionări și alte detalii nu ezitați să contactați agenții noștri din Blitz Iași, specializați pe zona de Case și Terenuri.

Dacă îți plac ofertele noastre și vrei sa fii tu cel care le prezintă, hai să faci parte din echipa noastră de brokeri! Aplică pe www.blitz/cariere – blitz