Comunicat de presă: Cătălin Priscorniță a fost desemnat Antreprenorul anului 2022 în Imobiliare

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Cătălin Priscorniță, CEO-ul Blitz, a fost desemnat pentru al treilea an consecutiv ”Antreprenorul Anului 2022 în Imobiliare” în cadrul Galei Imobiliare.ro Awards care a avut loc anul acesta, pe 24 mai.

Acest premiu încununează cei peste 13 ani de Blitz și în special anul 2022, care a fost anul cel mai prosper pentru Blitz. 

În ciuda contextului global, de sfârșit de pandemie, urmată de războiul din Ucraina, CEO-ul Blitz a reușit să accelereze procesul de dezvoltare a echipei de specialiști în imobiliare și să extindă prezența Blitz în aproape 20 de orașe mari din România.

Sub coordonarea lui Cătălin Priscorniță, Blitz și-a crescut cifra de afaceri în 2022, pe întreaga rețea de birouri și francize Blitz, cu +36,22% față de anul 2021, de la 4,61 mil. Euro la 6,279 mil. Euro, și-a sporit centrele de profit de la 20 (în 2021) la 38 (în 2022) și s-a extins în toate regiunile României – Vest, Est, Nord, Sud și Centru.

Creșterea Companiei Blitz în 2021 s-a înregistrat pe toate ariile comerciale, atât pe segmentele de Vânzări Apartamente cât și pe cele de Închirieri, Terenuri și Spații comerciale. 

Această creștere a fost posibilă extinderii Blitz în 10 centre economice ale României – cu 6 birouri noi în Târgu Mureș, Târgoviște, Suceava, Pitești, Ploiești și Oradea și cu 5 francize în Alba Iulia, Bistrita x 2, Târgu Jiu și Iași. 

Prezenta extindere este o etapă firească de dezvoltare din ținta ambițioasă a lui Cătălin de a extinde compania cu 1.000 de brokeri imobiliari Blitz, în peste 50 de centre urbane din România.

Strategia de extindere a companiei Blitz s-a bazat, și în 2022, pe educația și formarea de agenți profesioniști și pe atragerea de agenți motivați să se dezvolte și să performeze, oferind la schimb pachete de colaborare și beneficii corelate cu nivelul de implicare și dorința de creștere a agenților. 

Pentru a atrage oameni de calitate pe care să-i formeze continuu și să-i mențină motivați și entuziaști, Blitz a oferit toate stimulentele necesare ca ei să muncească de plăcere, astfel încât să fie mai mulți clienți mulțumiți de calitatea serviciilor Blitz. 

Și nu în ultimul rând, pentru Cătălin a fost importantă în 2022 și reacția din piață, din dorința de a îmbunătăți modul de interacțiune cu piața, cu clienții Blitz, a inițiat campanii de solicitare de feedback pentru a putea îmbunătăți experiența de client Blitz.  

Aspectele care au diferențiat compania Blitz de alte agenții au fost în 2022 programele noastre de training, marketingul centralizat la nivel de rețea, precum și sprijinul departamentului HR în zona de recrutare de brokeri și dezvoltare de echipe. 

Obiectivul lui Cătălin pentru 2022 a fost să-și sporească prezența și echipa de vânzări în orașele în care exista deja un birou sau o franciză Blitz și să se extindă în noi orașe din România. 

Obiectivul mare pe care îl urmărește încă din 2020 este să ajungă la o rețea de peste 50 de francize și 20 de birouri proprii, în peste 50 de orașe din România, și să-și dezvolte forța de vânzări la 1.000 de brokeri.

Cea mai mare realizare a lui Cătălin Priscorniță în 2022

Cea mai mare realizare a anului 2022 a lui Cătălin Priscorniță a fost implementarea cu succes a modelului de franciză Blitz care a ajuns la o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.

Dacă 2021 a fost anul extinderii cu primele francize Blitz, anul 2022 a fost un an al validării modelului de franciză Blitz în piață, anul în care Blitz a demonstrat că modelul este funcțional și că poate fi replicat ca model de business de succes la scară largă. 

Tot anul trecut, Cătălin Priscorniță a dezvoltat o nouă linie de business adresată în principal investitorilor și în care a văzut un potențial uriaș –  Blitz National Investments. În primul său an de existență, Blitz National Investments a crescut la peste 40 consultanți de business și un portofoliu de peste 1.000 proprietăți comerciale nerezidențiale cu o valoare totală cumulată de peste 1 miliard de Euro.

O altă realizare a lui Cătălin Priscorniță a fost inițierea unui nou serviciu Blitz, gratuit pentru toți clienții Blitz, de recomandare de servicii conexe zonei de imobiliare, de contractori de care cei mai mulți au nevoie după achiziția unei proprietăți, cum ar fi proiectanți, constructori, firme de instalații de panouri fotovoltaice, arhitecți, specialiști în amenajări și finisaje, firme de tâmplărie PVC, instalații sanitare sau peisagistică. 

Prin această linie de business, Cătălin Priscorniță a dus mai departe viziunea de business pe care și-a asumat-o, cea de a fi alături de oameni pe viață.  

Participarea și implicarea în evenimentele dedicate breslei. 

Cea mai importantă implicare în bunul mers al breslei imobiliare în 2022 a fost activitatea de lobby pentru ca proiectul de lege, care-și propune să reglementeze meseria de agent imobiliar, să fie depus la Camera Deputaților pentru o primă etapă de legiferare. 

La această propunerea legislativă s-a lucrat intens în ultimii ani, iar la redactarea textului au participat comisiile de lucru reunite ale mai multor asociații profesionale, printre care: APAIR (Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România), CEIR (Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România) și ABI (Asociația Brokerilor Imobiliari).

Cătălin Priscorniță a fost unul dintre promotorii inițiativei în calitate de președinte al asociației profesionale CEIR, și pe parcursul anului, a avut nenumărate apariții în presă scrisă și audiovizual, unde a fost invitat să comenteze proiectul de lege, să dea explicații cu referire la reglementările propuse și la schimbările benefice pe care le vom resimți cu toții după aprobarea legii. 

Dacă acest proiect de lege va intra în vigoare se vor întâmpla multe lucruri benefice în piața imobiliară, cum ar fi: 

  • Activitățile de intermediere se vor derula doar în baza unui contract scris,
  • Toți agenții vor fi înscriși, pentru transparență și legalitate, în Registrul electronic Național al Intermediarilor Imobiliari,
  • Agenții vor răspunde civil pentru acte de fraude sau înșelăciune, 
  • Agenții vor putea să-și exercite meseria doar în baza unui curs de formare profesională cu o durată de cel puțin 180 de ore, dintre care 60 de ore de practică, ș.a. 

Pentru toate aceste realizări, Cătălin Priscorniță a fost desemnat în 2022, pentru al treilea an consecutiv, Antreprenorul Anului în Imobiliare. 

La aceeași gală, Blitz a fost desemnată drept ”Agenția Anului 2022 în România”, dar și ”Cea mai bună agenție locală din Cluj Napoca”. 

Premiul ”Antreprenorul Anului” nu avea cum să fie acordat decât liderului ”Agenției Anului din România”, confirmând încă o dată că agențiile puternice sunt conduse de lideri puternici.