Cât costă luxul în imobiliare?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Pentru fiecare dintre noi luxul poate să însemne altceva – o casă mare cu grădină și piscină, sau un apartament cu o terasă generoasă și o priveliște deosebită asupra orașului, situat în centrul orașului și mobilat după ultima modă de design. 

Surprinzător, în ultimul an de după pandemie, cu toată inflația și prețurile în creștere, a crescut cererea pentru case și vile, dar și apartamente cu 3 și 4 camere. 

Asta deoarece, criza nu a afectat segmentul pieței imobiliarelor de lux, dimpotrivă. Pe acest segment cererea tot mai pretențioasă a întâlnit o ofertă tot mai generoasă. 

Vezi 5 dintre cele mai importante caracteristici ale apartamentelor de lux, pentru care oamenii sunt dispuși să plătească mai mult și cât costă de faptul luxul? 

Calitatea construcției

Un prim criteriu al locuințelor de lux îl reprezintă garanția calității construcției, de la structura de rezistență la detaliile de finisare. Iar aici orice detaliu cât de mic face diferența – de la rezistența structurii, la sistemul de hidroizolație, la materialele folosite la instalații și țara de proveniență a producătorilor de materiale. 

În cazul finisajelor, sunt apreciate finisajele durabile și de calitate premium, care să se încadreze într-un stil mai degrabă neutru pe gustul oricărui locatar, dar care să permită în același timp libertatea de a personaliza locuința după propriile gusturi. 

Arhitectura clădirii 

Un aspect deloc neglijat este și arhitectura clădirii, fiind apreciate tavanele înalte, ornamentele stilistice bogate, precum și stilul arhitectural aparte care dă clădirii o notă aparte de eleganță și rafinament. Ca fapt divers, liniile curbe și spațiile vitrate, sunt mai dezirabile decât configurațiile cu linii drepte, specifice apartamentelor de pe segmentul de locuințe standard. 

Tot la arhitectura deosebită a clădirii intră și lifturile interioare silențioase și moderne, holurile grandioase de marmură, sau facilităţi „obişnuite”, precum piscină sau sală proprie de fitness și cinema home.

Suprafețe generoase

Suprafețele apartamentelor de lux sun duble față de apartamentele standard (un apartament cu 2 camere ajungând la 170 mp, iar unul de 3 camere la 290 mp. 

Suprafaţa construită a unui apartament cu două dormitoare a crescut în ultimii ani la 90-170 de metri pătraţi, iar în cazul apartamentelor cu trei dormitoare, suprafaţa construită a crescut la 120-290 metri pătraţi.

De spații super generoase și o compartimentare foarte atent gândită beneficiază o proprietate din Cluj din cartierul Brâncuși care are o suprafața totală de 182 mp și este dispusă pe toată suprafața etajului: 

Pe lângă holuri spațioase, băi de serviciu și dressing, apartamentul are 2 dormitoare spațioase de 30 mp și un dormitor matrimonial de 37 mp, fiecare dormitor având baie proprie și acces la o terasă separată de 6-7 mp, în plus dormitoarele au delimitate atât o zonă de dormit, cât și o zonă de relaxare / beauty corner. 

Zona de living (21 mp)  este și ea compartimentată în spații de depozitare, bibliotecă și o zonă de relaxare, iar bucătăria de aproape 30 de mp este complet mobilată și utilată și prevăzută cu loc de dining și o terasa de 15 mp. 

Apartamentul dispune în total de 4 terase care oferă o priveliște superbă asupra orașului Cluj-Napoca, de unde ai posibilitatea să admiri atât răsăritul, cât și apusul soarelui. 

Tehnologii Smart Home integrate

Apartamentele de lux nu ar fi top-rated dacă nu ar avea și încălzirea în pardoseala, iar instalația electrică nu ar fi automatizată și dotată cu senzori de mișcare, iar în prețul locuinței nu ar intra și parcarea din subteran. În plus, multe dintre ele au integrate sisteme smart home integrat pentru încălzire, răcire și video interfon. 

Terase mari și generoase 

Cererea pe segmentul de apartamente de lux a crescut pentru apartamente cu 3 și 4 camere, atât pentru terasele de dimensiuni mari, cât și pentru zonele de grădină privată sau zonele de lounge pentru socializare. 

O astfel de proprietate este penthouse-ul din situat într-un imobil cu 4 etaje în cartierul Zorilor, zona Calea Turzii. 

Apartamentul este pozitionat pe toată suprafața etajului 4. Iar compartimentarea apartamentului presupune 2 dormitoare spațioase, un living generos/lounge cu zonă de birou, bibliotecă, bucătărie cu loc de luat masa, cămară de alimente, 3 băi cu geam, 2 dressing-uri, 3 holuri și o terasă circulară cu suprafața de 105 mp. 

Toate incăperile au ieșire către terasa care are o orientare SUD-ESTICĂ, dar și orientare VESTICĂ, întreaga proprietate fiind luminoasă pe tot parcursul zilei.

Localizarea 

Localizarea în cazul locuințelor de lux este foarte importantă, fie în cartiere consacrate, renumite pentru exclusivitatea lor, fie centrală sau periferică dar bine conectată la mijloace de transport și rute rapide, precum și apropierea de centrele de interes.

În capitală, locuințele de lux sunt de regulă concentrate în anumite cartiere ale orașui, cu reputație bună, cum ar fi Floreasca, Aviației sau Herăstrău. Iar în Cluj cartierele cele mai selecte sunt – Gheorgheni și Andrei Mureșanu conduc în topul celor mai scumpe zone ale Clujului.

Prețuri pe măsură

Bugetele alocate pentru achiziția de apartamente de lux sunt de ordinul sutelor de mii de Euro. 

Zona Primăverii înregistrează cel mai ridicat preţ mediu de vânzare pe metru pătrat construit – 3.500 de euro, plus TVA, în timp ce în zonele Aviaţiei, Herăstrău şi Floreasca, preţul mediu de vânzare variază între 1.900 şi 2.500 de euro pe metru pătrat, plus TVA.

Și în Cluj prețurile la imobiliarele de lux porneste de la 2.900-3.500 de Euro/mp, un apartament de lux ajungând să coste în jur de 450.000 – 600.000 de Euro. 

Dacă că ești în căutarea unei astfel de locuințe în scop investițional, pentru a o da spre închiriere către expați veniți să lucreze pe salarii de zeci de mii de euro la noi în țară, sau ești în căutarea unei locuințe de vis pentru tine și familia ta, Blitz deține în portofoliu apartamente de lux în toate orașele unde are birouri și francize. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *