Cristian din judeÈ›ul BraÈ™ov – una din cele mai prospere suburbii din România

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Dacă eÈ™ti în căutarea unui loc liniÈ™tit È™i pitoresc, unde să-È›i creÈ™ti armonios copiii, aproape de natură, dar È™i de un mare centru economic, îți prezentăm o comună din România care pare să le aibă pe toate. 

Se află la doar 12 km de Brașov și are școli și grădinițe moderne, străzi asfaltate și case cochete. Comuna Cristian e un mic paradis unde să-ți crești copiii, și o destinaţie atractivă pentru turiştii atrași de pitorescul locului și cadru natural de vis, cu vedere superbă spre Munții Bucegi, Piatra Craiului, Varful Postavarul.

Comuna Cristian din judeţul Braşov, este un vechi sat săsesc, înființat în prima jumătate a secolului al XIII-lea, care încă mai păstrează amprenta coloniştilor germani în materie de arhitectură a caselor, în mare parte, renovate și impunătoare.

Grădiniţă ÅŸi ÅŸcoala locală sunt la standarde ca în Vest, iar copiii au o masă caldă pe zi gratuit. Comuna Cristina pare să aibă toate condiÅ£iile pe care È›i le-ai putea dori. Poate te întrebi care e sursa prosperității acesteia? 

Sursa prosperității comunei Cristian

Pe raza comunei Cristian îşi desfăşoară activitatea peste 200 agenÅ£i economici care generează anual pentru bugetul local milioane de euro È™i produc diverse de la materiale plastic, constructii metalice, articole de imbracaminte È™i încălţăminte, la băuturi nealcoolice, produse de panificaÅ£ie, nave, ÅŸuruburi, lanÅ£uri ÅŸi arcuri,  beton, remorci ÅŸi semiremorci, staÅ£ii de betoane, metale, dispozitive, aparate si instrumente medicale stomatologice, È™i nu în ultimul rând clădiri ÅŸi lucrări de geniu. 

Legături facile cu restul lumii 

Aceste afaceri locale au fost posibile, datorită legăturilor facile cu È™i directe cu cele mai importante drumuri judeÈ›ene, comuna Cristian fiind amplasată de o parte si de alta a DN 73, drum ce face legătura cu capitala României, BucureÅŸti, cu municipiul PiteÅŸti ÅŸi în partea nordică cu municipiul Cluj ÅŸi Târgu MureÅŸ. De asemenea, din Cristian e uÈ™or È™i rapid să ajungi la aeroportul internaÈ›ional situat la 10 km în localitatea Ghimbav. 

Facilitățile din comună 

Comuna este înfloritoare È™i datorită facilităților pe care le găzduieÈ™te, aici activează  mai multe centre medicale È™i instituÈ›ii public cum ar fi: un dispensar uman, dispensar veterinar, cabinet stomatologic, farmacie, service-uri auto È™i staÈ›ii de livrare de carburanÈ›i, staÅ£ie CFR, post poliÅ£ie, oficiu poÅŸtal, biblioteca comunală dotată cu calculatoare ÅŸi internet.

Aventura este la doi pași

Pentru că distracția e la doi pași, aici găsești un centru de informare turistică cu program zilnic și un om pregătit care să te îndrume să găsești toate obiectivele turistice.

Pe câteva dintre ele È›i le putem spune noi.  

În primul rând, Poiana Brașov, la 20 de minute de Cristian, destinația favorită pentru cei pasionați de activitățile în aer liber. Iar în apropierea satului este o pădure de stejari seculari de 400-500 de ani, este un monument al naturii, protejat prin lege.

Un alt obiectiv turistic este Cetatea Țărănească, construită în secolul al XV-lea, cu două rânduri de ziduri, turnuri de apărare È™i o biserică evanghelică din secolul al XIII-lea, construită în stil romanic, precum È™i Biserica Adormirii Maicii Domnului, construită în anul 1795, în stil gotic, cu picturi murale din 1821. 

În această zonă pitorească și prosperă Blitz are mai multe proprietăți în portofoliu pe care ți le poate prezenta, printre care:

Vezi mai multe oferte în Cristian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *