Casele de vacanta sunt mai ieftine ca niciodata

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Expertii intr-ale imobiliarelor ne informeaza ca acum este momentul cel mai  bun pentru achizitionarea unei case de vacanta. Se pare ca pretul unui astfel de imobil este cu pana la 52% mai mic decat in 2008, cei cu predictiile in sange sustinand ca cifrele vor continua sa scada intr-un ritm sustinut.

Avand in vedere ca piata imobiliara din Romania este instabila si imprevizibila, este mai bine sa nu creditam astfel de profetii si sa cumparam casele de vacanta acum.

Suntem informati, via Bloombiz, ca cele mai dramatice reduceri de pret s-au inregistrat in Brasov, judet in care piata specializata pe casele de vacanta trece printr-o perioada foarte „colorata”.

Conform unei analize efectuate de reprezentantii portalului www.imobiliare.ro, din cele 492 de oferte active aproximativ 16,7% implica imobile mai ieftine de 60.000 euro.

17,5% din oferta se incadreaza in intervalul 60.000 – 100.000 euro, iar 14,2% din anunturi au preturi cuprinse intre 100.000 si 150.000 de euro.

Cele mai multe oferte sunt in Constanta (31%), Ilfov (23%), Brasov (13%), Prahova (9%) si Hunedoara.

In Ilfov, majoritatea caselor de vacanta disponibile sunt situate in localitati precum Snagov si Corbeanca si se inscriu in segmentul de top, la fel ca cele din judetele Prahova si Brasov.

In Constanta, insa, oferta de locuinte secundare (case si apartamente de vacanta) este completata de spatiile locative noi, care sunt preferate in aceasta regiune in detrimentul caselor, mult mai scumpe atat ca pret de tranzactionare cat si in ceea ce priveste costurile de intretinere.

Bugetul pentru achizitia unei locuinte secundare accesibile poate cobori chiar sub 15.000 de euro in cazul unei case la tara.

Sursa: Bloombiz

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *