Casă sau apartament? Sau mai bine o casă la preț de apartament!

case la pret de apartament

Aproape un sfert dintre românii cu intenții de cumpărare oscilează între a cumpăra o casă sau un apartament, potrivit unui studiu realizat de un portal imobiliar. 

În ultimul an și jumătate, munca de acasă și şcoala online au schimbat perspectiva oamenilor în legătură cu propria locuinţă. Acum că aproape toți locatarii petrec majoritatea timpului acasă au apărut inevitabil problema aglomerării locuinței, precum și probleme legate de confort și liniște.  

Cei mai mulţi locuitori ai capitalei (95%) au declarat într-un studiu tematic, de exemplu, că şi-au schimbat stilul de viaţă şi perspectivele asupra calităţii locuirii ca urmare a pandemiei, iar cele mai importante aspecte pentru ei sunt liniştea, spaţiul verde exterior şi calitatea aerului.

Experții în imobiliare ne confirmă că într-adevăr odată cu pandemia, prioritățile locative s-au schimbat atât în România, cât şi în Europa. Astfel, a apărut nevoia de confort, ceea ce înseamnă un spaţiu dedicat muncii de acasă, precum și spaţii exterioare cât mai generoase – terase și grădini

Casele în care locuim au devenit mult mai importante decât înainte, deoarece acasă ne petrecem poate 90% din timp, prin urmare creşterea gradului de confort este cea mai importantă condiție. 

Ca urmare a contextului, a crescut interesul pentru case individuale și case cu grădini şi au devenit mai importante facilităţile din apropiere.

Astfel în anul 2020, conform Ghidului Tranzacțiilor Imobiliare din Cluj-Napoca, suprafața medie desfășurată a caselor cumpărate a fost de 170 mp, iar prețul mediu al caselor vechi de dinainte de 1990 a fost de 1.073 Euro/mp, iar al celor mai noi de 1990 de 1.266 Euro pe mp. Suprafața medie a terenului aferent caselor tranzacționate a fost de 400 metri pătrați. 

Cele mai multe tranzacții de case în municipiul Cluj au avut loc în cartierul Dâmbul Rotund, unde prețul mediu al unei proprietăți este de 124 mii de euro. Al doilea cartier cu cele mai multe tranzacții de case a fost Iris unde prețul mediu al unei case de aproximativ 119.500 euro. În cartierul Andrei Mureșanu casele au fost vândute la un preț mediu de 320.645 euro. 

Dacă ești în căutarea unei case dar ți se pare prohibitiv prețul, îți prezentăm câteva oferte de case individuale din portofoliul Blitz la preț de apartament. 

Accesează link-urile de mai jos pentru a vizualiza casele sub 100.000 euro:

Casa de vanzare 4 camere Exterior Est – BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 4 camere Exterior Vest –  BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 2 camere Central – BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 3 camere Plopilor – BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 2 camere Semicentral – BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 2 camere Plopilor – BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 2 camere Dambul Rotund – BLITZ Cluj-Napoca

Vezi proprietățile cu prețuri între 100.000-110.000 euro:

Casa de vanzare 4 camere Exterior Vest – BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 5 camere Exterior Est – BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 4 camere Exterior Est – BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 3 camere Floresti – BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 4 camere Floresti – BLITZ Cluj-Napoca

Casa de vanzare 2 camere Plopilor – BLITZ Cluj-Napoca

Ai găsit o proprietate care te interesează? Contactează-ne agentul și află mai multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *