Casa Poporului este casa nimanui!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Casa Poporului, asa cum o arata si numele, ar trebui sa fie casa poporului roman. Desi a fost ridicata intr-o perioada de trista amintire, costructia care a costat 3 miliarde de dolari este cea mai impunatoare constructie din Romania si reprezinta cu siguranta unul dintre elementele de mandrie nationala.

Surpriza! Casa Poporului nu are un proprietar de drept, cladirea nefigurand nicaieri in registrele Statului. Si de aici, o intreaga serie de probleme, in principal atunci cand vine vorba de accesarea unor fonduri europene pentru reparatii si intretinere.

Numai intretinerea uriasei cladiri se ridica la niste costuri pe care Primaria Capitalei abia le poate suporta, drept urmare s-au incercat diverse variante de reducere a costurilor prin inchiderea unor aripi sau de gasire a unor surse de finantare externa.

Casa Poporului sau Palatul Parlamentului cum se numeste impunatoarea cladire astazi, a fost construita intre 1984 si 1997 si are o suprafata de 340.000 de metri patrati. Cladirea are 12 etaje si inca 4 subterane si adaposteste 1.100 de camere.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *