Casa “luminata”- un amestec de stiinta si imaginatie

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

“Light Walls House” este creatia unor arhitecti niponi, care, constransi de amplasamentul aglomerat, trebuiau sa gaseasca o solutie, astfel incat sa nu se simta presiunea cartierului. Se stie ca in Japonia este o criza acuta de spatiu locativ iar varianta ingenioasa pe care o vom descoperi in cele ce urmeaza isi va gasi cu siguranta foarte multi adepti.

Casa "luminata"- un amestec de stiinta si imaginatiePentru a evita riscul unui disconfort cauzat de lumina slaba, arhitectii de la mA-style au incercat sa obtina in interiorul casei o lumina cat mai uniform distribuita. Conceptul a fost acela de a controla si a dirija lumina care patrunde in casa din punct de vedere cantitativ si geometric. Rezultatul nu este doar o maniera complexa de a ilumina casa, dar si o coerenta a spatiilor adiacente, conformate in functie de functiuni si relatia cu imprejurimile.

Pentru a obtine efectul dorit, arhitectii au optat pentru iluminare zenitala de-a lungul marginilor placii de acoperire, ca si cum ar face un contur, iar in timp ce grinzile micsoreaza cantitatea de lumina, peretii usor inclinati din interior o reflecta. Pe contur, in zonele mai puternic luminate, sunt dispuse camerele de lucru (bucatarie, birou, grup sanitar). Zonelor private (dormitoare, zone de depozitare) le sunt alocate 4 “cutii” care dau impresia unui mic cartier intr-o lumina calda.

“Light Walls House”, cu siguranta, nu este genul de casa la indemana oricui insa viziunea arhitectilor a fost pe cat de interesanta pe atat de revolutionara in contextul unui teritoriu suprapopulat.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *