Cartiere la mare cerere în Craiova, din punct de vedere imobiliar

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

cele mai bune cartiere Craiova

Îți dorești o locuință într-o zonă cât mai sigură aproape de grădinițe și școli bune? Nu vrei să pierzi timpul în traffic, și îţi doreşti un cartier cu multă verdeață, spații de joacă, parcuri și aer curat.

În Craiova găsești unul din cele mai mari cartiere din țară, proiectat ca ”oraș în oraș” dotat cu toate cele necesare locuitorilor, un cartier al medicilor în vecinătatea spitalului județean și cel mai mare parc natural din Estul Europei! 

Noi am făcut pentru tine un top al celor mai importante cartiere din Craiova și îți spunem ”de ce” îți va plăcea să locuiești aici! 

Cartiere cu apartamente noi

Ansamblurile rezidențiale noi vin cu o serie de avantaje pentru locatari. Pe lângă faptul că toate utilitățile și instalațiile sunt noi, dezvoltatorii imobiliari amenajează și locuri de parcare, spații verzi și locuri de joacă pentru copii. Mai mult, majoritatea ansamblurilor rezidențiale noi au sisteme de supraveghere sau chiar și pază pentru liniștea și siguranța locatarilor.

În zona centrală și ultracentrală cele mai apreciate apartamente noi se găsesc în cartierele: Siloz, Sarari și Craiovița Nouă. La polul opus se situează Nisipului și Plaiul Vulcănești. În cartierele cele mai puțin apreciate găsești și cele mai ieftine locuințe din Craiova. 

Pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare noi, dezvoltatorii imobiliari caută zone cât mai bine poziționate față de mijloace de transport în comun, unități școlare și magazine. Zona Centrală, Rovine, Aeroport, Cornitoiu sunt doar câteva dintre locațiile din Craiova în care sunt ansambluri rezidențiale noi. 

Vezi aici oferta din portofoliul Blitz de apartamente noi începând de la un preț de 950 Euro/mp. 

Craiovița

Craiovița Nouă este cel mai mare și cel mai populat cartier al Craiovei, situat în partea de nord-vest a municipiului și la nord-est de lacul Craiovița, numărând aproximativ 100.000 de locuitori. Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari cartiere din țară – mai precis, este al doilea după cartierul clujean Mănăștur.

În perioada comunistă, Craiovița Nouă s-a dorit a fi „un oraş în oraş”, dotat cu toate cele necesare locuitorilor. În proiectul iniţial cartierul a fost împărţit într-o zonă centrală, o zonă de locuit formată din trei microraioane şi o zonă verde de agrement, cartierul trebuia să aibă ca dotări o policlinică, cinci dispensare, trei licee, nouă şcoli generale, şase grădiniţe-creşe, o casă de cultură, două cinematografe cu câte 500 de locuri, sală şi terenuri de sport, un patinoar, un hotel cu 250 de paturi, un oficiu poştal, piaţă şi complexe comerciale. Piaţa publică din Craioviţa Nouă este cunoscută de peste 40 de ani drept cea mai ieftină din oraş.

În ultimul deceniu, aici au fost construite trei hipermarketuri. Tot în apropierea cartierului se regăsesc şi doi retaileri ce comercializează materiale de construcţii şi grădinărit, Baumax si Praktiker. Dezvoltarea imobiliară a zonei a fost amplificată şi de construirea blocurilor ANL. Aici au fost ridicate peste 15 blocuri, două dintre cele trei hypermarketuri fiind amplasate vizavi de ANL-uri.

Toate acele construcții din perioada comunistă mai există, la acestea adaugându-se noile dezvoltări de complexe rezidențiale, dar și office noi, cu un regim de înălțime P+12/ P+10, cu apartamente cu suprafețe de peste 100-170 mp și terase generoase de până în 70 mp, și facilități exterioare cum ar fi SPA, piscină, locuri de joacă pentru copii, grădinițe, spații comerciale, parcări. 

Vezi ofertelele imobiliare ale Blitz în cartierul Craiovița Nouă. În acest cartier poți găsi apartamente cu 3 camere, cu suprafețe între 52 și 73 mp, la prețuri pornind de la 61.000 Euro. 

Cartierul 1 Mai

1 Mai este considerat reședința doctorilor din Craiova. Deși nu este foarte mare față de celelalte cartiere craiovene, numărând puțin peste 25.000 de locuitori, aici se găsesc Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Cercul Militar Craiova, Liceul de Artă Marin Sorescu și Facultatea de Medicină și Farmacie, precum și o piață agroalimentară.

La confluența dintre cartierele 1 Mai, Ungureni, Valea Roșie și Hipodrom, se află Parcul Nicolae Romanescu, cel mai mare și mai cunoscut parc al orașului, declarat monument istoric. Este considerat și cel mai mare parc natural din estul Europei, ca întindere însă se situează pe locul doi în România, după Herăstrău. 

Parcul a fost proiect și construit între anii 1901-1903, iar suprafața sa cuprinde peste 96 de hectare, incluzând o întindere de ape de peste 4 ha, formată dintr-o înșiruire de bălți cu nuferi legate între ele prin mici cascade sau traversate de podețe, adăpost pentru multe specii de păsări de apă, pești, broaște țestoase, un lac cu bărci pentru agrement și o insulă.

De asemenea, parcul are un hipodrom de 20 ha, un velodrom, alei și poteci și piste de biciclete de peste 35 km lungime. Parcul mai este dotat cu un amfiteatru pentru spectacole în aer liber, una dintre cele mai vechi grădini zoologice din țară, inaugurată în anul 1906 și câteva restaurante.

În jurul parcului sunt în dezvoltare mai multe complexe rezidențiale, cum ar fi Complex Romanescu Park Residence sau 1 Mai Apartaments cu apartamente noi cu suprafețe generoase, iar cele de la parter dispun de grădini personale cu suprafețe între 40 mp și 270 de mp, la prețuri pornind de la 811 Euro pe mp. 

Vezi toate ofertele din portofoliul Blitz de apartamente de vânzare din Craiova din zonele Centrală, și 1 Mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *