Care sunt caracteristicile de baza ale creditului Prima Casa? (Imobiliare la minut 45)

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Urmeaza: “Imobiliare la minut”- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM.

Tema emisiunii de astazi: Care sunt caracteristicile de baza ale creditului Prima Casa?

Creditul Prima Casa a reprezentat, asa cum ai auzit de atatea ori, colacul de salvare al pietei imobiliare in perioada de criza economica pe care am traversat-o in ultimii ani. Cu ajutorul creditului garantat de stat si-au cumparat locuinte peste 100.000 de romani, valoarea toatala a creditelor acordate depasind 4 miliarde de euro.

In prezent, creditul se acorda exclusiv in moneda nationala, putand fi accesat de catre clientii care vor sa-si cumpere sau sa-si construiasca o locuinta. De asemenea , pot beneficia de creditul garantat de stat si chiriasii ANL!

Principalele caracteristici sunt, asa cum spuneam mai sus, creditarea exclusiv in moneda nationala, pe o perioada de pana la 30 de ani. Avansul minim necesar este de numai 5%, iar valoarea creditului nu poate depasi 57.000 de euro(echivalent in lei) pentru locuintele vechi si 66.500 euro pentru locuintele noi.

Stiai ca poti accesa un credit Prima Casa chiar daca ai mai detinut o locuinta? Conditia este ca suprafata acesteia sa nu fi fost mai mare de 50 de mp!

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *