Care este diferenta dintre suprafata utila si suprafata construita?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Un cititor al blogului nostru ne intreaba: “Buna ziua. Am vazut in presa anunturi de vanzare pentru oferte imobiliare cu diferite suprafete, uneori chiar si pentru aceeasi proprietate. Care este diferenta dintre suprafata utila si cea construita a unui imobil?”

Iti multumim pentru intrebare. Este foarte binevenita o astfel de intrebare in contextul unor anunturi imobiliare, asa cum ai sesizat si tu, care prezinta suprafete diferite pentru aceeasi proprietate. Intentia celor care promoveaza astfel de anunturi, in care la capitolul “suprafata imobilului” este trecuta suprafata construita a acestuia si nu suprafata utila, este de a induce in eroare cumparatorii sau pur si simplu de a creste artificial valoarea imobilului pe care-l promoveaza.

Colegul nostru, Razvan Suciu, consilier imobiliar in cadrul departamentului de vanzari apartamente, iti va oferi in cele ce urmeaza un raspuns complet la intrebarea formulata.

“Procentual, diferenta dintre suprafata utila si cea construita este de 10-20% in favoarea celei de-a doua.

Din punct de vedere tehnic, suprafata utila a unui apartament, cuprinde suprafetele tuturor camerelor acestuia, inclusiv bai, bucatarii, spatii de depozitare si holuri, dar fara suprafetele balcoanelor si ale peretilor interiori si exteriori.

In ceea ce priveste suprafata construita a unui apartament, aceasta se compune din suma tuturor suprafetelor utile la care se adauga suprafetele balcoanelor si logiilor, cele ale peretilor exteriori si interiori, dar si cotele indivize comune(uscatorii, spalatorii, casa liftului, casa scarii)”.

Puteti trimite intrebarile voastre la adresa de e-mail: marketing@blitz-imobiliare.ro.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartament de vanzare in Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *