Bunkie- casuta prefabricata ce poate fi transportata si asamblata oriunde si oricand

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Constructiile prefabricate sunt populare in tarile vestice, lucru care ar trebui sa se intample si pe meleagurile noastre. Atat designerii, producatorii, dar mai ales proprietarii se declara multumiti de ceea ce aceste casute le ofera in materie de confort, mobilitate si design.

Bunkie este una dintre cele mai spectaculoase constructii prefabricate si reprezinta rezultatul unei colaborari de succes dintre doua companii: 608 Design si BLDG Workshop. Punctul de plecare pentru Bunkie a fost dorinta de a realiza o casute pentru oaspeti ce poate fi usor asamblata in curtea sau gradina casei.

Avantajele acestui tip de locuinta, daca o putem numi asa, sunt evidente: posibilitatea de relocare oriunde si oricand, o astfel de constructie fiind foarte usor de transportat si montat, impactul redus asupra mediului datorita materialelor reciclate care sunt folosite la realizarea „pieselor”, dar si costurile reduse ale investitiei initiale.

Utilitatea ei este, de asemenea, variata. Desi a fost gandita ca o casuta pentru oaspeti, ea poate fi foarte bine utilizata ca dining pentru servirea pranzului in mijlocul naturii, spatiu de divertisment, cum ar fi o petrecere sau o aniversare, sau pur si simplu o „camera” de relaxare, meditatie.

Design-ul ei aminteste de casutele desenate de copii, acelea in care acoperisul este perfect triunghiular, avand un cos fumegand, insa ferestrele clasice au fost inlocuite de pereti din sticla de sus pana jos. Astfel, lumina naturala ilumineaza interiorul pe tot parcursul zilei.

Si la capitolul design, Bunkie exceleaza. A fost ales un stil modern, minimalist, ce cuprinde un semineu, o biblioteca, cateva spatii de depozitare, dar si doua paturi retractabile care se „ascund” in peretele de vis-a-vis. Intreaga suprafata are undeva sub 100 de metri patrati, iar proiectul este inca in stadiul de prototip.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Case de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *