Bulgarii ne “ameninta” cu 300 de kilometri de autostrada in 2 ani!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

O autostrada care va face legatura intre Romania si Turcia, traversand Bulgaria, ne promite ministrul Dezvoltarii regionale din tara vecina, Liliana Pavlova. Viitoarea autostrada, lunga de 300 de kilometri, va fi construita pe directia: Ruse-Veliko Tarnovo- Svilengrad-Istanbul.

In acest sens, autoritatile din Bulgaria, au discutat deja cu investitori din Qatar, China si Oman, pentru semnarea unui parteneriat, si primele semnale pozitive deja au inceput sa apara: ministrul Afacerilor Externe din Qatar, Khaled al- Attiyah, s-a aratat interesant de proiect, declarand ca tara sa ar fi dispusa sa investeasca intr-un astfel de proiect, mai ales ca Bulgaria este un punct important pe rutele care fac legatura intre Orientul Mijlociu si Europa.

Estimarile facute de autoritatile bulgare duc spre suma de 770 milioane de euro, o suma pe care constructorii autostrazilor noastre ar considera-o modica pentru 300 de kilometri. De asemenea, termenul de finalizare de numai 2 ani suna de-a dreptul halucinant. Mai ales ca, pentru a fructifica investitia vecinilor din sud, Romania ar trebui sa construiasca un tronson de autostrada intre Bucuresti si Giurgiu. Si cum distanta de la Bucuresti la Giurgiu este de 60 de kilometri, daca ne raportam la un exemplu recent, autostrada Bucuresti-Ploiesti, de aceeasi lungime, probabil in 7 ani vom putea calatori pana in Istanbul pe autostrada.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *