Brașov – orașul cu cele mai multe spații verzi, prieten cu bicicliștii

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ești un biciclist convins și ți-ai dori să poți merge cu bicicleta oriunde, la birou, la magazin sau până în cel mai apropiat parc? 

Brașovul, orașul cu cele mai multe spații verzi din România, dezvoltă o infrastructură impresionantă pentru transportul cu bicicleta, printr-un proiect european în cadrul masterplanului său VELO, obiectivul fiind ca fiecare brașovean să aibă la maxim 250 de metri distanță de casă o pistă pentru biciclete! 

Într-o primă fază, urmează să fie amenajate piste pentru biciclete care să facă legătura între cartierul Valea Cetății – zona „La Iepure“ –  și cartierul Astra, terminalul RAT Poienelor. 

Traseul va avea o lungime de 3,94 km cu 3 puncte de închiriere/parcare pentru biciclete, fiecare dotat cu 50 de biciclete și cu rastele pentru parcarea acestora. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 5,4 milioane de lei.

Traseul Valea Cetății și Astra va fi conectat cu primul traseu, care leagă cartierul Astra de puncte importante din oraș: gara, centrul civic și centrul istoric. 

Sunt primele două piste din Brașov care vor asigura brașovenilor o pistă de biciclete la maximum 250 de metri de locuință sau locul de muncă, astfel încât mobilitatea velo să fie o alternativă reală de transport sigur în interiorul orașului. 

Cumulat, vor fi 80 de kilometri de piste care vor lega toate cartierele Brașovului, proiecte aflate în diferite faze de implementare. 

Transportul cu bicicleta este una dintre soluțiile pentru care administrația orașului Brașov a optat în planurile sale strategice de dezvoltare.  În Europa există multe orașe care au pariat pe biciclete și au devenit cele mai prietenoase orașe cu mediul și cu locuitorii lor, odată cu dezvoltarea acestui sistem de transport.

Acest proiect face parte din programul de investiții în mobilitate verde al Primăriei Brașov, prin dezvoltarea infrastructurii necesare mijloacelor de transport ecologice. 

Durata lucrărilor de amenajare și marcare a pistelor pentru biciclete este de maxim 6 luni.