Blitz Imobiliare, un deceniu de creștere neîntreruptă pe piața imobiliară clujeană și națională

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Anul 2020 reprezintă atât un început de deceniu, cât mai ales un frumos moment aniversar pentru Blitz, care sărbătorește 10 ani de activitate de succes în domeniul imobiliarelor. Acești ani au însemnat mai mult decât o simplă trecere a timpului, și a marcat drumul de creștere accelerată, de la o idee antreprenorială la una din cele mai de succes companiii din domeniul imobiliarelor din România.

Ca orice companie antreprenorială, începuturile Blitz au fost pline de provocări și obstacole de depășit, într-o piață imobiliară clujeană marcată de incertitudinile de după criză și ezitările perioada de revenire. Mediul de afaceri era încă puternic marcat de o neîncredere generalizată asupra imobiliarelor și a viitorului pieței, de practici mai puțin profesioniste ale agenților, și de o lipsă de informare a publicului și potențialilor clienți și investitori.

La un deceniu distanță, Blitz a încheiat anul 2019 cu o creștere spectaculoasă pe mai multe planuri, dovadă a unei strategii de business funcționale, și a adaptării la contextul pieței imobiliare.

  • Cifra de afaceri în 2019 a crescut cu 8%, ajungând la peste 2.26 Milioane Euro, pe un fond puternic concurențial al pieței imobiliare clujene. Această creștere a fost realizată pe fondul unor procese de reorganizare internă, cu focus pe eficientizare.
  • O creștere remarcabilă a avut biroul din Florești, care a crescut numărul de tranzacții cu 17%/
  • De asemenea, numărul total de blitzeri (angajați și colaboratori) a crescut cu 21% pe durata anului 2019.
  • Numărul de clienți a fost de peste 2600, în creștere cu 15% față de anul anterior.
  • De asemenea, și numărul de contracte de intermediere semnate a crescut cu mai mult de 15%, depășind 15.000.
  • Numărul de dosare închise prin serviciul de Consultanță Financiar Bancară a crescut cu 6%, iar valoarea comisioanelor încasate prin acest serviciu a crescut cu 30%.

Extinderea Blitz în Brașov

Una din principalele provocări ale anul 2019 a reprezentat extinderea Blitz în Brașov, oraș cu un potențial semnificativ din punct de vedere al dezvoltării imobiliare. Modelul de extindere s-a focusat pe replicarea bunelor practici și a experienței de 10 ani de activitate pe piața din Cluj-Napoca. Practic, toate sistemele, tot aparatul Blitz a fost replicat pentru biroul din Brașov, în așa fel încât potențialii clienți locali să beneficieze încă de la primele tranzacții de experiența, inovația și tehnicile dezvoltate și testate în CLuj.

Ca dovadă, încă din primele luni de la deschidere biroul din Brașov a ajuns cu repeziciune la peste 300 de oferte în portofoliu pe mai multe categorii de tranzacționare, și mai multe ansambluri imobiliare. In 2019 am avut un număr mediu de 8.5 agenți activi, tinand cont de perioadele de recrutare, inductie, instruire, etc. Această echipă de agenți a realizat aproape 100 de tranzacții în 2019. Biroul Blitz din Brașov este un prim pas spre o extindere mai largă la nivel regional și național.

Eficientizarea proceselor interne

Un alt proiect major al anului 2019 este reprezentat de eficientizarea proceselor interne, reorganizarea structurii, și implementarea unui sistem de management performant. Acest proiect strategic a fost demarat în Blitz și este în continuă desfășurare, cu scopul de a redefini structurile interne, atât departamente de suport cât și structura de vânzări, pentru a răspunde mai bine cerințelor pieței și clienților, și pentru a veni în întâmpinarea deschiderii unor alte birouri.

Beneficiile acestui sistem s-au văzut încă din primele săptămâni de la implementare, crescând gradul de înțelegere al obiectivelor, transparența internă, responsabilizarea coordonatorilor, și viteza de implementare a acțiunilor strategice.

Blitz VIP – o creștere accelerată

Și programul Blitz VIP a avut o creștere accelerată în 2019: numărul total de parteneri comerciali și colaboratori B2B a crescut cu 43%, ajungând la 700, iar numărul de carduri Blitz VIP emise și activate a crescut cu 20%, depășind 40.000. A fost lansată aplicația Blitz VIP pe Android și iOS, disponibilă tuturor posesorilor de card, aplicație care a depășit 1000 de descărcări în doar 3 săptămâni de la lansare.

Numărul de clienți Blitz Imobiliare care au beneficiat de discount pe baza cardului Blitz VIP a crescut cu 43%, depășind 500.

Blitz Camp – platforma internă de traininguri

Tot în 2019, Blitz a lansat platforma interna de training Blitz Camp, într-o variantă electronică complet integrată, folosind cele mai noi tehnologii, care permite participarea online la cursuri, webinarii, interacțiuni live, cu sute de ore de curs disponibile, de la cei mai buni specialiști în domeniu.

Serviciul Imobiliar ImoInstant

Blitz a continuat să inoveze în domeniul real estate și a lansat în 2019 un nou serviciu imobiliar, ImoInstant, care propune un mod mai rapid și simplu de a face tranzacții imobiliare: tranzacții în aceeași zi, cu cumpărător garantat și 0% comision pentru vânzător. De la primul contact, un reprezentat al serviciului ImoInstant vizionează în maximum două ore imobilul propus spre vânzare, colectând datele necesare notei de evaluare, urmând ca oferta de preț, însoțită de notă să fie puse la dispoziția vânzătorului în maximum trei ore, iar semnarea contractului la notar se poate face chiar în aceeași zi.

Serviciul Imoinstant are la bază susținerea financiară necesară printr-un portofoliu de parteneri și investitori, care dispun de lichidități gata de fructificat în piața clujeană de imobiliare. Astfel se oferă garanția identificării unui cumpărător pentru fiecare proprietate rezidențială oferită la vânzare prin acest serviciu.

La începutul anului 2019, Blitz împreună cu trei agenții partenere au fondat CEIR (Comunitatea Elitelor Imobiliare din România), o asociație care s-a dezvoltat rapid, ajungând la finalul anului la 9 membri. Misiunea acestei organizații este creșterea și dezvoltarea unei comunități a tuturor elitelor în imobiliare din România, unde oamenii împreuna prin educație de calitate, networking și perfecționare continuă, schimbă percepția consumatorilor de imobiliare despre această industrie.

Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România

În doar câteva luni de la lansare, C.E.I.R. (Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România) a crescut la 9 membri din toate regiunile țării, toate agenții imobiliare cu o reputație profesională impecabilă și o bogată experiență și recunoaștere pe plan local. În total comunitatea numără peste 300 de agenți imobiliari.

Unul din obiectivele care rezultă din misiunea C.E.I.R., este să investească în educația și pregătirea profesională a agenților, pentru a crește standardele calitative ale serviciilor către clienți, pentru a da coerență profesională ocupației de agent imobiliar, și nu în ultimul rând, pentru a crește profitabilitatea agențiilor. Astfel, au fost livrate sute de ore de traininguri și instruiri valoroase, pentru brokerii imobiliari ai agențiilor membre.

Campania ”De la copil la copil”

Nu în ultimul rând, Blitz s-a implicat în 2019 în mai multe acțiuni caritabile dintre care cea mai vizibilă a fost campania ”De la copil la copil”, prin care peste 5000 de ghiozdane școlare complet echipate au fost colectate în mai puțin de 5 săptămâni, pentru a fi donate copiilor din Sierra Leone.

Pentru 2020, Blitz are în vedere o creștere a cifrei de afaceri la peste 3 milioane de euro, creșterea echipei la peste 160 de blitzeri, și creșterea numărului de birouri în țară la 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *