BCR-ul si programul “Prima Casa 4”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Cu toate ca Prima Casa 4 a trecut cu bine prin infernul birocratic, primind unda verde dupa multe si complicate controverse de ordin legal, doar 3 banci au semnat toate documentele necesare pentru participarea la acest program de creditare guvernamental.

Astfel, BCR, Alpha Bank si CEC Bank inceput deja procesului de acordare de credite ipotecare cvasi-garantate de catre stat.

Cei de la Bloombiz ne informeaza ca nu s-au operat modificari majore in structura procedurala, clientii fiind obligati sa respecte conditii similare cu cele identificabile in cadrul primelor trei editii ale programului Prima Casa.

BCR-ul, prima institutie bancara care a semnat documentele necesare si a demarat procesul de creditare, este, cel putin deocamdata, si cea mai eficienta, clientii acesteia beneficiind, in unele cazuri, de avantaje inexistente in ofertele celorlalte banci.

Dobanda stabilita de BCR este de 3,95% plus Euribor 3M (1,477% – in data de 14 iunie). Potentialii clienti cu salariul la aceasta banca pot beneficia de facilitati de dobanda, procentajul scazand de la 3,95% la 3,75%. In aceeasi categorie se inscriu si cei care s-au dovedit a fi 100% solvabili in cadrul programelor de creditare similare.

Dobanda este variabila si este formată din Euribor la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric in relatia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clientii fara istoric). Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de EURIBOR) este de 219.22 Euro.”, ne informeaza oficialii BCR.

Cu exceptia deciziei statului de a garanta doar 50% din creditele acordate, Prima Casa 4 seamana teribil de mult cu primele trei editii ale programului.

In baza contractului de garantare incheiat cu FNGCIMM se va institui in favoarea statului roman si a bancii, proportional cu procentul de garantare, o ipoteca legala de rang I asupra locuintei achizitionate din finantarea garantata, cu notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini“, mai spun reprezentantii BCR.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *