BCR-ul ne anunta ca anul 2011 e ideal pentru tranzactiile imobiliare

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform spuselor lui Lucian Anghel (via money.ro), economistul-sef al BCR-ului, anul 2011 este ideal pentru tranzactiile imobiliare. Cu toate ca inca suntem in criza, specialistii sustin ca anul se va incheia cu o crestestere economica de aproximativ 2%.

Aceasta mica revitalizare nu ne va scoate din recesiune in totalitate, insa va da startul unui proces de redresare macro-economica, proces care va influenta in mod pozitiv si piata imobiliara, sustinuta pana acum de proiectele guvernamentale de garantare. Sa nu uitam ca statul a investit in imobiliare aproximativ 1,7 miliarde de euro prin intermediul proiectului Prima Casa.

Se pare ca 2012-le va inregistra o majorare economica de 3,9 %, urmand ca 2013-le sa ne scoata vizibil si concret din marea criza economica in care inca ne zbatem. Tot 2013-le va fi anul in care efectele benefice ale stabilizarii se vor simti si la nivel individual.

Daca usoara redresare de anul acesta e mai mult o chestiune statistica, si deci irelevanta in termeni de experienta individuala, urmatorii ani vor aduce o scadere a somajului si o crestere a salariilor.

Am mai trecut printr-o perioadă de creştere economică şi abia după 2-3 ani am simţit-o în buzunare. Creşterea economică din 2011 nu se va simţi în buzunare. Va fi una statistică şi e foarte important cum o gestionezi ca să o simţi în 2012-2013. Românul de rând ar trebui să fie precaut în 2011, deşi, paradoxal, ca proces investiţional, cel mai bun moment să-ţi cumperi o casă e acum“, a declarat Anghel, adaugand ca odata cu revitalizarea economica se va simti si o crestere considerabila a activelor imobiliare.

Iata deci ca BCR-ul ne sfatuieste sa avem incredere in semnele deocamdata pur statistice ale iesirii din criza si sa cumparam case si apartamente.

Echipa BLITZ Imobiliare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *