Bank Leumi ieftineste creditele imobiliare

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Romania se confrunta cu o piata imobiliara instabila si imprevizibila. Daca adaugam si nivelul de trai lamentabil al cetatenilor, ajungem la trista situatia in care cei care vor sa achizitioneze o locuinta se trezesc in ipostaza de a recurge, volens nolens, la creditele imobiliare.

Avand in vedere ca veniturile medii ale romanilor nu sunt nici pe departe motive de lauda, nu trebuie sa ne uimeasca faptul ca numarul celor in incapacitatea de a se achita de datoriile la diversele banci de pe piata creste intr-un ritm alert.

Se pare, insa, ca dracu’ nu este atat de negru precum pare la o prima analiza, astfel ca piata imobiliara din Romania cunoaste si proiecte, decizii sau mici modificari ale procedurilor menite sa tempereze presiunile formidabile ale bancilor asupra bietilor clienti.

In aceasta ordine de idei, Ziarul Financiar ne informeaza ca Bank Leumi, o institutie financiara minora pe plan local, a decis sa reduca marja de dobanda la creditele imobiliare in euro cu o jumatate de punct procentual.

In ciuda faptului ca aceasta modificare nu debordeaza de simpatie pentru clienti si nici de benevolenta, este, totusi, salutara incercarea acestei banci de a detensiona dialogul cu cei imprumutati. Este mai mult decat clar ca Leumi a implementat aceasta solutie tocmai pentru a nu ajunge in situatia de e trece la executari silite, executari care, dupa cum bine stim cu totii, sunt completamente inoperante pe o piata imobiliara plina doldora de potentiali clienti care stiu cum sa “joace” proprietarii in asa fel incat sa incheie tranzactiile cele mai avantajoase.

La creditele in lei, marja de dobanda a fost redusa cu 0,25 puncte procentuale si a ajuns la 4,75% peste Robor la trei luni. Indicatorul Robor la trei luni se situează sub pragul de 5% pe an in prezent.

Clientii care primesc salariul intr-un cont curent deschis la Leumi platesc o dobanda mai mica cu o jumătate de punct procentual. Banca percepe un comision de analiză de 400 de euro. Comisionul de administrare de 2% din suma imprumutata, perceput o singura data la acordarea creditului, a fost eliminat.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *