Băncile sunt din nou dornice să acorde credite. Chiar și cu mai puțin de 1 an vechime poți accesa un credit ipotecar

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

În anul 2021, băncile acordă cu mai multă ușurință credite decât anul trecut. În 2020 în piață exista în rândul populației, pe de-o parte, o teamă de șomaj tehnic și respectiv de credite, pe de altă parte, băncile erau reticente în acordarea creditelor pe termen lung. 

Pe lângă condițiile legale de eligibilitate conta în primul rând domeniul de activitate. Deși te puteai încadra perfect în condițiile de eligibilitate, băncile puteau să nu-ți acorde creditul dacă activai într-un domeniu considerat sensibil și afectat de restricțiile de circulație și de cele sanitare, impuse de pandemie. 

Anul acesta, băncile și-au flexibilizat din nou condițiile de acordare, și sunt ceva mai dornice de a acorda credite pentru achiziționarea de locuințe.

Pentru asta trebuie să îndeplinești doar câteva condiții minime de eligibilitate. 

Vechime în muncă 

Vechimea în muncă este o problemă care da încă mari bătăi de cap solicitanților de credit. Unele bănci solicită 1 an vechime la locul de muncă, alte bănci acordă credite și persoanelor care au doar 3 luni la ultimul angajator și ai o vechime totală în câmpul muncii de minim un an. 

Vârsta minimă 

Vârsta minimă la care poți accesa un credit e de 18 ani. Unele bănci acordă credite doar persoanelor care au împlinit 21, dar majoritatea au plafonul la vârsta de 18 ani.

Venitul minim pe care trebuie să-l ai 

Venitul net pe care îl acceptă majoritatea băncilor este de minim 1.000 lei pe lună. Dar trebuie să ții cont de faptul că gradul de îndatorare este de maxim 40% din venit, prin urmare cu venitul minim vei putea accesa o finanțare de aproximativ 18 mii de euro. 

Avansul de casă 

Înainte de a accesa creditul, recomandarea consultantului financiar de la Blitz este să economisești câteva luni. În felul acesta, te vei asigura că îți vei putea plăti la timp ratele la credit. În plus, vei strânge banii de avans și de eventualele renovări. 

Banca îți va solicita un avans ce poate varia de la 5% la 30%, în funcție de condițiile generale de creditare, dar și de situația ta.

Istoricul tău financiar

Și nu în ultimul rând, băncile sunt interesate de istoricul tău financiar sau dovada unui comportament bun de plată – scoringul tău bancar. Asta presupune să mai fi avut în trecut credite bancare, de exemplu, de nevoi personale pe perioade scurte la care ai achitat ratele la timp, fără întârziere mai mari de o lună. 

Ca să fii sigur de condițiile de eligibilitate ale băncilor, evită să faci cinci drumuri la fiecare bancă, vino direct la Blitz. În cadrul serviciul de brokeraj UnoCredit, pe care îl acordăm gratuit tuturor clienților Blitz, vei primi îndrumare, cu privire la cele mai bune modalități de finanțare  potrivite pentru veniturile și vechimea ta în muncă. 

Nu mai faci alte 5 drumuri la diverse bănci, ci unul singur la Blitz, unde afli cele mai bune condiții de creditare pentru situația ta specifică la toate băncile care oferă finanțare în zona ta.  

Cere astăzi o consultație financiară gratuită financiară cu specialistul în creditare de la Blitz. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *