Bancile investesc in publicitatea on-line

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Un studiu efectuat de reprezentantii Mediafax ne informeaza ca institutiile financiare investesc intens in publicitatea on-line. In contextul in care cetatenii romani se resimt de pe urma recesiunii, manifestand o precautie extrema in ceea ce priveste dinamica investitionala imobiliara, incercarea bancilor de a starni interesul potentialilor clienti printr-o prezenta mai agresiva in toate mediile de informare este mai mult decat pertinenta.

Conform studiului „Top zece cele mai mediatizate banci”, s-au inregistrat, intr-o singura luna, peste 10.000 de aparatii pe internet ale institutiilor financiare.

Cele mai importante zece banci au inregistrat impreuna 10.263 de mentiuni in mediul online, dintre care aproape o treime (31%) sunt in contul BCR. Aceasta este urmată de BRD (15% din totalul mentiunilor) si, la egalitate pe locul al treilea, de Alpha Bank, CEC Bank si Raiffeisen Bank (8%). Topul este completat de UniCredit si Banca Transilvania (7%), Bancpost (6%), ING Bank si Volksbank (5%).

In timp ce BCR si BRD se situeaza pe primele locuri in toate cele patru categorii de surse online analizate – site-uri, bloguri, Twitter si Facebook -, restul bancilor ocupa pozitii diferite in ierarhiile pe categorii.

De exemplu, Banca Transilvania (locul 7 in clasamentul general) este mai vizibila pe Twitter si Facebook decat alte sapte banci, Alpha Bank a fost mai putin mentionata in social media decat pe site-uri, iar Volksbank (locul 10 in ierarhia generala) are o cota mai mare din mentiunile utilizatorilor de Twitter decat din cele ale jurnalistilor site-urilor monitorizate.

Analiza se refera la perioada 20 mai – 20 iunie si a luat in calcul primele zece banci din Romania din punctul de vedere al activelor detinute.

Monitorizarea a fost realizata pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter si pagini publice de Facebook – in total, circa 54.500 de surse online urmarite de Mediafax Monitorizare.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *