Autostrazi in concesiune- solutie guvernamentala de compromis

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Dupa esecul inregistrat in cazul sectorului Brasov-Comarnic, CNADNR(Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania) mai face o incercare: scoate la licitatie in concesiune doua autostrazi foarte importante: Craiova-Pitesti si Ploiesti-Buzau-Focsani.

Autostrada Craiova-Pitesti ar urma sa lege cele doua orase cu cele mai dezvoltate industrii auto din tara. Costurile estimate pentru acest drum sunt cuprinse intre 660 de milioane si 1,1 miliarde de euro iar necesitatea construirii sale a fost subliniata chiar de premierul Victor Ponta.

Autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani ar fi practic o continuare a planurilor de a lega Bucurestiul de Moldova prin intermediul unui drum de mare viteza, dupa inaugurarea in acest an al sectorului Bucuresti-Ploiesti. Costurile estimate se situeaza intre 801 milioane si 1,07 miliarde de euro.

Discutiile despre cele doua autostrazi, desi importanta lor este capitala, au fost demarate relativ recent, pentru ca politica guvernelor anterioare s-a concentrat in special asupra Coridorului IV Paneuropean.

Sursa: www.zf.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *