Autostrada Sebes-Turda prinde contur!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Desi planurile initiale prevedeau un drum expres care sa faca legatura in Turda si Sebes si de aici, pe Coridorul IV, catre Europa, lucrurile s-au schimbat (in bine) din mers si astazi putem vorbi despre un nou sector de autostrada.

“Suntem avansati, in luna iulie se termina documentatia de transformare din drum expres in autostrada, pana in decembrie vom avea terminate procedurile de licitatie si de atribuire, vom avea un contract semnat si suntem obligati sa finalizam autostrada pana in 2016, pentru ca am reusit sa o introducem pe alocarea financiara 2007-2013.Cei 78 de kilometri vor trebui finalizati pana in 2016, iar investitia va fi de aproximativ 900 de milioane de euro”, declara ministrul Dan Sova luna trecuta.

Presedintele PNL Alba Iulia, dl. Florin Roman, anunta acum doua zile ca licitatia va fi lansata in aceasta perioada pe SEAP(Sistemul Electronic de Achizitii Publice) confirmand astfel stadiul avansat in care se afla proiectul de autostrada.

„Urmeaza sa fie urcata pe SEAP chiar maine(16 iulie 2013), dupa eliberarea avizului de la companie. Sunt patru loturi care vor fi licitate, primul de la km 1 pana la km 17, incluzand nodul de Sebes si nodul de nord de la Alba Iulia care repet ca a ajuns pe acest proiect ca urmare a solicitarii a Consiliului judetean nu ca urmare a solicitarii primariei. Al doilea tronson este de la km 17 la km 41 cu 250, la intersectia cu DJ 107 la Aiud, al treilea lot este la la km 41-250 la km 53-700 la Inoc, cu inelul de la Decea pe care l-am obtinut pentru locuitorii din Ocna Mures, care initial nu aparea in proiect si ultimul tronson de la Decea la Turda”, a declarat Florin Roman.

Lucrarile urmeaza sa demareze in primavara anului viitor si nu putem decat sa speram ca nu vor avea aceeasi soarta cu cele de pe Autostrada Transilvania si ca vom putea in viitorul apropiat sa circulam la nivelul secolului 21.

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *