Au scazut preturile la casele si apartamentele de lux

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Dezvoltatorii imobiliari specializati pe complexele rezidentiale de lux au fost rapusi de criza economica. Cei care au investit intens si consistent in anii pre-recesiune, in speranta ca vor scoate profituri formidabile, au ajuns in situatia de a reduce chiriile si preturile de vanzare impardonabil de mult doar pentru a se putea achita de datoriile pe care le au la diversele institutii financiare.

Iata de ce apartamentele de lux valoreaza acum putin mai mult decat cele din imobilele vechi sau decat cele din cartierele obscure.

In cele mai bune cazuri insa, avem o tranzactie la cateva luni. Lumea se fereste sa cumpere in acest moment, probabil se asteapta o cadere mai accentuata a preturilor. In niciun caz nu putem vorbi despre un trend pozitiv., spune Florin Lungu, asociat la Gavriliu Imobiliare.

In aceasta ordine de idei, cei de la Imopedia.ro ne informeaza ca preturile caselor opulente au scazut cu cel putin 50% in ultimii 3-4 ani.

In 2008 sau 2007 vindeam aceste case cu 205.000 euro plus TVA, acum le vindem cu 115.000 si TVA inclus. Este mai mult de 50% reducere. Vindem acum cu 30% sub costurile noastre, deci pierdem bani. Dar si cu casele e ca si cu hainele: la sfarsit de sezon vinzi hainele mai ieftin pentru a genera cash cu care sa produci ceva nou pentru sezonul urmator. Scapam de ce avem pentru a scapa de banci, apoi mergem mai departe., spune Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.

In ciuda faptului ca multe dintre casele sau apartamentele de lux cazute acum in „dizgratie” au fost scoase pe piata pentru a fi vandute, criza economica a modificat regulile jocului in mod abrupt si imprevizibil, astfel ca aceste locuinte sunt pline, acum, de chiriasi.

Desi platesc, in esenta, aceleasi sume ca in cazul caselor sau apartamentelor standard, acesti proprietari „pasageri” se bucura de toate beneficiile la care, in conditiile unei piete imobiliare sanatoase si operante, nu ar putea nici macar visa.

Oferim discount-uri in funcţie de nevoia fiecarui client, dar in general vorbim despre reduceri mai mari pentru cei care platesc chiria pentru o anumită perioada in avans., a declarat Tunc Capa, presedintele TC Real Estate.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *