Au inceput lucrarile de modernizare ale Parcului Simion Barnutiu

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ziuadecj.ro ne informeaza ca lucrarile de extindere a Parcului Central Simion Barnutiu au fost demarate cu aplomb in dimineata zilei de ieri. Compania de constructii ACI, implicata direct in acest proiect dupa ce a castigat recent licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca, va reintegra in parc cei aproximativ 800 mp furati de planurile urbanistice comuniste in 15 luni.

In paralel cu aceasta extindere spatiala, va fi restaurata si cladirea vechiului Cazinou, unde se va muta, la finalul lucrarilor, Casa Casatoriilor. Intregul proiect este finantat din fondurile europene obtinute de oficialii clujeni anul trecut. Suntem, de asemenea, informati ca se va moderniza, in conjunctie cu lucrarile mentionate mai sus, si linia de tramvai.

Pentru a nu bloca accesul clujenilor la splendoarea intregului parc, lucrarile vor fi executate fragmentar. S-a inceput, astfel, cu destructurarea bretelei asfaltate situate la intersectia strazilor George Cosbuc si Splaiul Independentei.

In hartile vechi acea bretea nu apare. A fost ulterior construita, in comunism. Zona respectiva era parc, noi incercăm sa refacem, in baza schitelor vechi, noua fata a Parcului Central. Va fi replantata iarba, se vor planta copaci“, a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Proiectul de extindere a Parcului Central Simion Barnutiu a fost aprobat de catre Comisia Tehnica de Amenajarea Teritoriului si Urbanism in 2009.

Se va opera, in mod sistematic, si o modernizare a intregului spatiu recreativ. Suntem informati ca vor fi regandite estetic intrarile si iesirile din parc, vor fi instalate rasteluri si piste de biciclete, unele banci vor fi repozitionate, si, mai mult decat atat, intregul sistem de iluminat va fi adus la zi.

Din motive politice, ne-am propus să facem ordine intre copacii din parc, desi acestia au fost plantati in exces si densitatea este foarte mare“, a incheiat arhitectul Adrian Borda, responsabil de aspectul urbanistic al intregului proiect.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *