Au fost epuizate sumele alocate programului “Casa Verde”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Evenimentul Zilei ne informeaza ca, in mai putin de o luna de la startul programului Casa Verde, fondurile alocate au fost epuizate in nu mai putin de 14 judete.

Pare-se ca cetatenii romani sunt mai interesati de gandirea ecologica decat am fi crezut. Beneficiile pe care le implica investitiile in cladirile „verzi” sunt incomparabil mai mari si mai de lunga durata decat cele pe care le presupun constructiile standard.

Suntem, astfel, informati ca s-au inregistrat, in prima saptamana de la salutara lansare, aproximativ 5.000 de cereri de recuperare a banilor investiti in proiectele de factura ecologica.

Conform declaratiilor reprezentantilor Administratiei Fondului pentru Mediu, solicitarile din judetele „epuizate” implica dublul bugetului alocat.

Dupa 15 august se va realiza o redistribuire a fondurilor intre judete, iar sumele ramase disponibile in unele judete se vor redistribui acolo unde solicitarile sunt mai mari decat valorile repartizate initial“, a declarat Adriana Stroe, purtator de cuvant AFM.

In judetele in care bugetul alocat acestui program a fost depasit, nu se vor mai primi dosare incepand cu data de 1 iulie. Aceasta situatia va dura, daca e sa creditam declaratiile oficiale, pana in 15 august, perioada fiind necesara analizei dosarelor deja depuse.

Zonele „supralicitate” sunt urmatoarele: Alba, Bihor, Brasov, Buzau, Covasna, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinti, Olt, Salaj, Sibiu, Valcea si Vrancea.

In cazul in care nu sunteti la curent cu detaliile programului Casa Verde, iata care-i sunt aspectele esentiale.

Orice proprietar poate recupera pana la 6.000 de lei din suma investita in instalarea unui sistem de panouri solare, a unui sistem de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete sau tocaturi lemnoase, si pana la 8.000 de lei din suma investita intr-o pompa de caldura.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *