Asigurarea obligatorie a locuintelor mai scumpa in 2012!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

In doar cateva luni, dupa ce asigurarea locuintelor a devenit obligatorie, sunt anuntate deja scumpiri ale politei. Obligativitatea asigurarii locuintelor a facut ca in primele noua luni ale anului 2011 sa fie vandute peste 2,5 milioane de polite, mai mult decat in ultimii trei ani la un loc.

Iata, insa, ca situatia din sistem nu este nici pe departe roz, iar asiguratorii sunt nevoiti sa vina cu prima scumpire.

“Tinand cont de faptul ca asiguratorii trebuie sa cumpere mai multa reasigurare in acest an, iar tarifele pentru reasigurare pe pietele externe au crescut, estimez ca acest lucru va influenta si preturile practicate pe acest segment de business”, a declarat Rangam Bir, directorul general al Allianz- Tiriac.

Practic ne aflam intr-un cerc vicios. Deoarece interesul pentru asigurarea locuintelor era scazut, era nevoie de o lege in acest sens, mai ales in urma catastrofelor naturale din ultimii ani. Legea a aparut, iar numarul politelor vandute a explodat. Tocmai aceasta explozie, se pare, va duce la scumpirea politelor.

In prezent, pretul asigurarii obligatorii pentru locuinte este de 20 de euro pentru locuintele moderne si de 10 euro pentru cele din chirpici. Valoarea asigurata este si ea diferentiata in functie de tipul locuintelor, fiind de 20.000 de euro, respectiv de 10.000 de euro. Legea impune ca, in cadrul unei asigurari sa fie acoperite obligatoriu cele trei riscuri majore: cutremur, inundatii, alunecari de teren.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *