Apartamentele Papei Benedict al XVI-lea

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Apartamentele papale sunt renovate de fiecare data cand este investit un nou Papa, in conformitate cu preferintele noului suveran pontif. Ultima renovare a avut loc in anul 2005, dupa moartea Papei Ioan Paul al II-lea, cand a fost investit Papa Benedict al XVI-lea.

Pe durata verii anului 2005 au avut loc multe lucrari de reparatii si restaurari si s-a creat o bliblioteca pentru a gazdui cele peste 20.000 de volume pe care noul Papa le-a adus la Vatican. De asemenea, s-a renovat intreaga retea electrica si instalatie sanitara. Proiectul a fost realizat de o echipa de 200 de arhitecti, ingineri si specialisti.

Apartamentele includ zece camere, si anume un vestibul, un mic birou pentru secretariatul papal, studioul privat al papei, dormitorul acestuia, o camera medicala (care include echipament dentar si chirurgical), un dining, un living si bucataria. De asemenea, mai exista o gradina la nivelul acoperisului si un sediu al calugarilor (German Benedicts) care conduc Preferectura Administratiei Papale.

De la balconul acestui studiou, Papa isi saluta si binecuvanteaza pelerinii din Piata Sf. Petru in fiecare duminica. Biblioteca privata a fost descrisa ca o camera vasta cu doua ferestre ce dau tot spre piata. In capela privata a papei se afla o opera de arta, realizata de I.H. Rosen si ceruta de Papa Pius XI ce ilustreaza doua episoade din rezistenta poloneza impotriva tatarilor si bolsevicilor in centrul careia se afla Madona Neagra din Czestochowa.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *