Apartamentele din Cluj sunt precum vinul: cu cat sunt mai vechi, cu atat sunt mai scumpe si mai apreciate!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Pretul mediu al apartamentelor din Cluj-Napoca a crescut in luna august cu 0,4%, conform datelor imobiliare.ro. Acelasi trend a fost urmat doar de catre Bucuresti, cu o crestere de 0,3% si Timisoara, cu o crestere de 0,8%. La nivel national preturile insa au scazut

“Asistam, pentru a doua luna consecutiv, la atingerea unui nou prag minim al indicelui preturilor apartamentelor, calculat la nivel national. Pe anumite categorii de apartamente, cum ar fi unitatile vechi cu trei camere din Brasov, inregistram scaderi de peste 4%, comparabile cu cele de la inceputul crizei. In acelasi timp, in Constanta de exemplu, indicele imobiliare.ro a inregistrat un nivel minim record atat pe segmentul nou, cat si pe cel vechi”, a declarat Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

Cum se prezinta situatia in Cluj-Napoca?

In Cluj-Napoca, in luna august, indicele imobiliare.ro a inregistrat o valoare de 903 euro/mp. Apartamentele noi sunt in continuare mai ieftine, pretul mediu al acestora fiind de 813 euro/mp, cu 1% mai ieftine decat in luna iulie si cu 12% mai ieftine decat in aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta ieftinire continua a locuintelor noi aduce Clujul pe primul loc intr-un top al scaderilor de preturi pe segmentul de apartamente noi intre cele mai importante orase ale tarii din punct de vedere imobiliar. In schimb, locuintele vechi au un pret mediu de 970 euro/mp, fiind cele mai scumpe dupe cele din Bucuresti.

Pe tipuri de apartamente, situatia din Cluj-Napoca este urmatoarea:

– garsoniere- scadere de 0,7%
– apartamente cu 2 camere- scadere 0,3%
– apartamente cu 3 camere- crestere 1,4%

Sa fi scazut interesul clujenilor pentru locuintele cu un confort redus?

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *